Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският президент Владимир Путин не пропусна да нападне Запада в речта си за 9 май, макар за го стори съвсем деликатно и премерено, без да назовава конкретно никого.

Това стана по време на парада за Деня на Победата в Москва за 70-годишнината от разгрома на нацистка Германия.

"През последното десетилетие започнаха да бъдат игнорирани важните принципи на международното сътрудничество. Видяхме опити да се създаде еднополюсен свят. Увеличават се оборотите да силовото блоково мислене. Това подкопава устоите на световното развитие", каза Путин.

"Трябва да има свят, построен върху глобална извънблокова основа. Само тогава може да има спокойствие на планетата", добави руският президент.

Явно думите му бяха насочени срещу САЩ и разширяването на НАТО, което с течение на годините достигна границите на Русия.

Облечено с военни дрехи дете се е закичило с Георгиевска лента.

Същевременно Путин не пропусна да благодари на съюзниците на СССР във Втората световна война в лицето на народите на Великобритания, Франция и САЩ. Президентът благодари и на антифашистите от цяла Европа, сражавали се в партизански отряди. Той заяви, че в Русия си спомнят историческата среща на Елба между съюзниците.

Путин говори съвсем кратко - само 8 минути. Той прие парада от военния министър Сергей Шойгу, който преди да му докладва, направи строеви преглед на строените на Червения площад армейски подразделения.

"През 30-те г. на ХХ век просветена Европа не успя веднага да заблележи заплахата. Днес, 70 години по късно, историята отново призовава нашия разум за бдителност", каза още руският държавен глава.

"Днес, когато отбелязваме тази свещена юбилейна дата, отново осъзнаваме цялата грандиозност на победата срещу нацизма. Гордеем се, че точно нашите бащи и деди успяха да преодолеят и унищожат тази мрачна сила", обърна се Путин към участниците в празненството и ветераните от войната.

В парада участваха представители и на още 10 държави. Сред тях са АЗербайджан, Армения, Казахстан и още 7 републики от бившия СССР. Участваха също военнослужещи от Китай, който е силно пострадал от войната, и от Монголия, която е оказвала усилена помощ на СССР.

Тазгодишните тържества бяха бойкотирани от западните лидери заради агресията на Русия в Украйна. Българският президент Росен Плевнелиев също не отиде в Москва. Там са близо 30 чуждестранни рйъководители, сред които президентите Си Цзинпин на Китай, Джейкъб Зума на Южна Африка и Николас Мадуро на Венецуела.

 

Ключови думи

Коментари

уф

всички в евразийския съюз, нали?

Ст.Станков

Радой Ралин Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Деян

Удивително! Този, който погази и продължава да погазва международните норми на сътрудничество, каквато е ненакърнеността на границите се оплаква, че ""През последното десетилетие започнаха да бъдат игнорирани важните принципи на международното сътрудничество." И когато останалия свят реагира на тази наглост, оказва се, че тази реакция е опит да се създаде еднополюсен свят. А в крайна сметка самоизолацията, която сами предизвикаха е логичен резултат на собствената им агресивна политика. Да, еднополюсен е светът, защото Русия не може да бъде другият полюс. А напомнянето на това, което се случи през 30-те години на миналия век е върхът на наглостта. Та тогава именно руснаците направиха съюз с Хитлер. Ако не беше тяхната лакомия нацистите просто нямаше да подпалят войната. В крайна сметка вината за нея си делят по равно Хитлер и Сталин.

А защо не споменавате нищо за американската лакомия...та те прескочиха цял океан за да се наместят в Европа.И все още апетитите им не стихват -напротив ,ако могат ще глътнат целия свят...,но ще им приседне!!!

точна статия

Путин прочете послание към САЩ и ЕС. Хубаво би било да са го разбрали. Тези които са против еднополюсния модел бяха на Парада.

Деян

Ето как е реплекирал постинга ми някакъв посетител на сайта: "А защо не споменавате нищо за американската лакомия...та те прескочиха цял океан за да се наместят в Европа.И все още апетитите им не стихват -напротив ,ако могат ще глътнат целия свят...,но ще им приседне!!!" Какво да напиша? Покажете ми един квадратен метър европейска земя, окупирана от американците. Да, Европа търгува с тях. Това ли е престъплението им? Когато Русия дрънка оръжие, престъпно ли е НАТО да покаже, че със страните, членуващи в него няма как да стане това, което видяхме в Крим. А да сте чували за ролята на плана "Маршал" за възстановяване на следвоенна Европа, включително и Германия? Да сте чували за подобен жест от страна на Русия? Или на Съветския съюз? Идиотизъм от най-висша проба са твърденията Ви. Но аз Ви прощавам. Няма как да носите отговорност за очевидното генетично увреждане, от което страдате. Такива като вас ще си ги носим на рамо към по-доброто бъдеще. По-добро и за Вас.

Безочието на Путин е огромно като Русия.

огнян петров

И ПРЕДИ, И СЕГА ПУТИН Е СВИНЯ!

хиксмен

А бе ще дойде ли времето, когато официално ще се отбелязва годишнината от сключването на Договорът за мир и сътрудничество между Нацистка Германия и Съветска Русия, сключен през 1939г.? Ами избиването на 35 хиляди полски военнопленици от руското НКВД през същата тази година не е ли военно престъпление?!

Поздрав

ХАЙЛ ПУТИН! РУСЛАНД ЮБЕР АЛЕС!

Здравко Ананиев

Наремето руският цар-садист Иван Грозни поведе геноцидна война срещу Волжка България, основана от хан Котраг - вторият син на хан Кубрат.Така бе унищожена седемстотин годишната българска държава.Някой ще каже:"Ама българите в тази държава не са били славяни! Ами поляците не са ли славяни? Защо руснаците винаги са ги поробвали и избивали?! Ами украинците не са ли славяни защо руснаците винаги са ги държали в подчинение и дори на три пъти през 1927-28г.,1931-33г. и 1947-49г. са усмъртили над 20 милиона украинци чрез изкуствено предизвикана гладна смърт? Айсиктир на такава славянска солидарност!

Велко Петров

Фикс-идеята на Путин е да възстанови под някаква форма Руската империя!Идеологемата за Третият Рим, сиреч, че Русия е легитимен наследник на Римската и Източно-Римската империя, наричана и Византия, винаги е циркулирала в мозъците на руските държавници и нищо чудно Путин и сановниците му да хвърлят света в Трета световна война, за да постигнат мегаломанските си аспирации!

300 000

Думи нямам. Гледам директното предаване на "Безсмъртния полк" по Московските булеварди. Гледам лицата на живите и на хората от портретите. Гледам им очите и израженията. Думи нямам. Велики са. И живите, и загиналите. ПОКЛОН!

пуф

Явно сте повлияни от Кашпировски, които е превеждал за невзрящите зад кадър.

И аз нямам думи. От 10 фронта 4 са украински, 3 - белоруски, 1 - прибалтийски, а накрая кой бил победител???? От тримата, забили червеното знаме върху Райхстага, един е украинец, един е грузинец и един е руснак. И накрая кой бил победител????

Ванга

Пророчеството, на което кой знае защо не се дава никаква гласност, гласи, че Китай ще нападне Русия заради Сибир и че в тази вече Трета Световна война Русия и САЩ за трети път ще бъдат съюзници.Кой ще бъде победителят обаче в този планетарен сблъсък пророчеството не уточнява, защото изглежда последиците за живота на Земята ще бъдат повече от катастрофални...

да го духат бедните

Ветеранът от първата снимка е менте. Войната приключи преди 70 години, все пак.

Да, има един приятен бутафорен елемент.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.