Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

9 май - Денят на Европа, създаден, за да честваме единението на различни народи и държави, в България се оказва повод за сериозни политически разединения. Ден на Европа или Ден на победата? 

Част от политическият елит ще уважи само Деня на ЕвропаПолитиците от ляво ще почетат и делото на Червената армия и на антифашистката съпротива.

В 9,30 сутринта във Военната академия в София президентът Росен Плевнелиев ще участва в тържествения ритуал по полагане на урни с пръст от бойните полета на Българската армия във Втората световна война.

В 11 ч пред Паметника на Съветската армия започва честване, което ще продължи до  вечерта. Ще бъдат поднесени венци от председателя на БСП Михаил Миков и от руския посланик Юрий Исаков. Младежи даже организираха стража през нощта пред паметника, за да го пазят да не осъмне разкрасен.

Днес се очаква два митинга да се срещнат пред сградата на президентството в София.Пред фонтана в 10 ч се събират поддръжници на Гражданска инициатива за суверенитет на България, която с шествие по „Цар Освободител“ ще се влее в големия митинг пред Паметника на Съветската армия.

В 11,30 също на „Дондуков” се събират десни поддръжници на митинг в подкрепа на НАТО и за честване на Деня на Европа.

Следобед пак за шадраваните пред президентството е насрочено честването, организирано от депутата от БСП Георги Кадиев.

Ключови думи

Коментари

Тиквата

Изключително тъп въпрос е това заглавие. Всички знаят кой кого е победил на този ден.

Ст.Кганков

... все пак : "Ден на Победата" или "Ден на Европа". Едното е по повод т.н. "Декларация на Шуман", а другото е по повод "Края на Великата отечествена война"

Сарданапал

На този ден никой никого не е победил! На 7-ми май, 1945 Анти-хитлеристката коалиция (в рамките на която, любимият ви СССР е само един от съюзниците) победи нацистка Германия, която същия ден подписа безусловна капитулация.

Нормалните хора честват края на една ужасяваща война, отдават почит на загиналите и желанието за мир и благоденствие на оцелелите и преминалите през ужаса на войната. Само едни чугунени глави не са мръднали и на милиметър от 1939 година, когато сключиха позорния договор Молотов-Рибентроп. И сега вярват, че тяхното благоденствие се получава само чрез маршировки на войските им в съседните им държави, че и по-нататък. Изкарали са над 16 хиляди човека да маршируват (отдавна мина времето когато войните се водеха лице в лице. Дрънкат оръжия, за да покажат колко са способни да се защитят от заобиколилите ги врагове? (кой ли пък се е залетял да ги напада, те сами си се закопават, при това доста успешно! Най-ми е жал за доживелите техни ветерани (обикновените хора, не пълководците им) - спекулира се с техните чисто човешки чувства, със спомените им, с надеждите им, тези хора заслужават уважение и почит заради ужаса и мъките които се преживели, а не да ги използват, за да задоволи егото си едно джудже с имперски амбиции. И да не се забравя, че по нареждания на Сталин са избити около 20 милиона руснаци, почти толкова, колкото са загинали по фронтовете!!!!! Да не говорим за маршировката на децата от ДЕТСКИТЕ ВОЕННИ УЧИЛИЩА, които директно препращат към хитлерюгенд (за неосведомените да припомня - когато хитлеровите войски са намалели значително, националСОЦИАЛИСТЪТ Хитлер изпраща на фронта децата от хитлеровата младеж - на по 15-16 години)!!!! Е, на днешният парад маршируват и ПО-МАЛКИ деца?!!

D

Вече в България се радваме на гейската американска армия и гейските европейски паради! Падение и позор!

Развеселен

На Европа, разбира се :)

jastaprasta

Кис-кис. А какво ли празнуваха Меркел и др.лидери на държавите-победителки,които предните години се кипреха на трибуната на такива паради? Пък и датата не оспорваха.Безпросветници и путинови лакеи!

Девети май е ден да помислиш и да включиш най-накрая защо и за какво си дошъл тук на тази земя! :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.