Новият старши треньор на „Левски“ се казва Елин Топузаков. Поне засега той ще води „сините“ в тандем с Викторио Павлов. Това обяви днес собственикът на клуба Тодор Батков пред Дарик радио.

Топузаков не притежава необходимия лиценз УЕФА „Про“. Такъв обаче има помощник треньорът на подалия оставка наставник Антони Здравков Ангел Славков.

Припомняме, че вчера след края на четвъртфинала реванш за Купата на България между „Ботев“ Пловдив и „Левски“, спечелен от домакините с 2:0, с което те се класираха напред след 1:3 в първия мач, досегашният старши треньор на „сините“ подаде оставка, която Батков е приел. Адвокатът се е спрял на Топузаков, защото бившият защитник е легенда на „Левски“ и има „мъжко поведение“.

„Не съм много добре, но не се предавам. Преди малко четох тефтерчето на Левски. Това ми даде вдъхновение. Всяка дума, написана там, е актуална и днес. След фиаското в Пловдив единственият, който ми се обади, бе Елин Топузаков, за да ми каже, че той е това, което е, заради „Левски“, каза Батков.

„Лицензът е формалност, която е решена. На пейката вече има човек с лиценз, а решенията ще ги взима Топузаков“, сподели още адвокатът.

Той все пак уточни, че Топузаков е временно решение и че в момента се търси нов спортен директор. Както е известно, последният човек на този пост, Христо Йовов, напусна преди няколко седмици. Фаворит да седне на горещия стол в "Левски" е Георги Иванов-Гонзо, който в момента води "Черно море".

"Елин знае, че в момента се учи на този занаят. Ние чакаме новия спортен директор, който да вземе цялата спортно-техническа власт. Знаете как стоят нещата с Георги Иванов-Гонзо. Всеки момент чакаме той да пристигне на "Герена". И той, и Топузаков са хора, които са проливали кръвта си за "Левски", добави собственикът на "сините".

Батков също така обяви, че е спрял заплатите в клуба. Единствено финансовият директор Константин Баждеков ще взима 50% от заплатата си.

"Имаме 11 мача до края, това са мачове на честта. Играчите трябва да докажат, че са мъже. От тези срещи ще се прецени кой ще остане след края на сезона. На когото не му изнася, да ходи при Баждеков, да си взима грошовете и да върви по дяволите", завърши Батков.