Поздравявам „единоверната“ путинова Русия, която към своите 17 милиона квадратни километра, които не са й нужни и за които не може нормално да се грижи, с помощта на анексиране прибави 26 хиляди квадратни километра, които са й нужни само, за да укрепи режима си и за които също не може да се грижи. Поздравявам населението на Русия, 90% от което поддържа анексирането на Крим, за това, че се сдоби с нови проблеми. И ги моля да помнят думите на Салтиков-Шчедрин: „Когато в Русия започнат да говорят за патриотизъм, знайте, че някъде нещо са откраднали...“

Поздравявам руснаците от Крим с присъединяването им към Русия, с това, че скоро ще ги научат „как да обичат Родината“. Но нека помнят, че никога повече няма да им дадат възможност да проведат референдум.

Поздравявам нашите власти с това, че току-що получиха от Русия послание за нейната нова международна доктрина „за ограничен суверенитет на постсъветските държави“. Решите, каквото решите, останалото ще ви го обясни Карасин* в Прага.

Поднасям съболезнованията си на Запада във връзка с кончината на международното право. Няма да закачаме покойника! Бедничният – беше слаб, нямаше отговори на правните колизии, но въпреки това беше нужен и със съществуването си внасяше спокойствие в този суетен свят.

* Заместник външният министър на Русия Григорий Карасин бе назначен лично от Владимир Путин за негов официален представител при разглеждането на президентското искане за използване на руските Въоръжени сили на територията на Украйна. 

Михаил Саакашвили е президент на Грузия. Текстът е публикуван в страницата му във фейсбук.