Първата ракета на България Цветана Пиронкова продължава с отличното си представяне на силния турнир от сериите „Мастърс” в Маями. Най-добрата ни тенисистка победи 26-та в света Сорана Кърстя с 2:0 сета (6:3, 6:3) и зa първи път в своята кариера се класира за трети кръг на турнирa в САЩ. 

Въпреки красноречивия резултат, днешният двубой бе доста оспорван. Ключово за победата се оказа отличното сервиране на Цвети Пиронкова, както и по-агресивната игра в решителните моменти на геймовете. 3а пловдивчанката това е трета победа от общо четири срещи с Кърстя, като по-рано през сезона амбициозната румънка отстъпи на нашето момиче и в Сидни, където Пиронкова триумфира по-късно с титлата. 

Благодарение на днешната победа, първата ни ракета е на път да се завърне в Топ 40 на световната ранглистата. Цвети трябва да запише поне още една победа, за да си осигури завръщането сред 40-те най-добри в света.

В третия кръг на надпреварата в Маями Пиронкова ще се изправи срещу победителката от двубоя между Анжелик Кербер и Шуай Пън.