От ден в социалните мрежи циркулират снимки, на които ясно се вижда как на самия плаж на "Златна рибка" се извършват странни дейности - излива се асфалт.  

Снимките предизивкаха широко възмущение предвид факта, че липсва генерално информация кой какво се опитва да направи там. Клуб Z се свърза с главния архитект на Община Созопол Румен Александров, който първоначално се опита да ни прехвърли към пиара. Но все пак отговори:

"Там няма никакъв бетон и никакъв асфалт. Къде го видяхте?! Там има временен път от чакъл, с който се реализира проект за заустване. До 20 май ще бъде изринат обратно", даде заявка Александов, уточнявайки разликите между бетон, асфалт и чакъл.

Иначе в новопоявилата се в отговор на последните бетонни безумия по Черноморието фейсбук група "Бетономорие", по повод "чакъла" на "Златна рибка", администраторът на групата разказва следното:

"Здравейте, предвид обикалящата снимка за асфалт на плажа на Златна рибка, днес реших да звънна в община Созопол и да черпя инфо от извора. Първи телефон на гл. архитект на община Созопол - г-н Александров: "Да, госпожо, знам, за асфалта. Вече съм дал становище на нашият пиар. Обърнете се към него." Звъня в деловодството - дават ми телефон на пиара. Оказва се, че не е този, който трябва. Казват - "Обадете се след пет минути - Петя Ви трябва, ама я няма тук". Звъня след 5 минути. Дават ми друг телефон. Звъня на него. Много любезен мъж ми казва, че трябва да звънна на главния архитект! И аз ?!?!? Чудя се дали изобщо имат пиар! Чудя се изобщо дали местните администрации знаят, че има хора, които могат да ги питат за разни неща ..... ?!? Утре продължавам!"