Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Точка първа в петък от проектопрограмата на парламента за тази седмица е декларация по повод 70 години от капитулацията на нацистка Германия във Втората световна война и Денят на Европа. Те се навършват на 9 май, събота.

Вносител на декларацията е ген. Михо Михов (АБВ). Документът е бил предмет на обсъждане в комисията по външна политика и след дебати и гласувания на отделни параграфи се е стигнало до общо предложение за текст.

В декларацията се припомня, че една от основните цели на европейското обединение е предотвратяването на военни конфликти, пресъпления срещу човечеството. С нея парламентът изразява  "непоколебимост за опазването на мира и недопускане на ново разделение между народите в Европа".

В декларацията се припомня приносът на бългрския народ за спасяването на евреите и се изразява припзнателност към българските воини, сражавали се във Втората световна война. Отдава се и признание на държавите, извоювали победата над нацистка Германия.

Ключови думи

Коментари

хаха

На кои точно държави ще отдадат признание. Да се консултират с /М/Инджев и да благодарят на Франция и Англия най-вече :)))

Капитулацията е на 8 май

ОБРЪЩЕНИЕ НА ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ СТАЛИН КЪМ СЪВЕТСКИЯ НАРОД НА 9 МАЙ 1945 ГОДИНА Другари! Съотечественички и съотечественици ! Настъпи великият ден на победата над Германия. Фашистка Германия, поставена на колене от Червената армия и войските на нашите съюзници, се призна за победена и обяви безусловна капитулация. На 7 май в град Реймс бе подписан предварителния протокол за капитулация. На 8 май представители на немското главно командване в присъствието на представители от Върховното Командване на съюзническите войски И Върховното Главно Командване на съветските войски подписаха в Берлин окончателния акт за капитулация, изпълнението на който започна 2 24 часа на 8 май. Познавайки вълчия нрав на немските ръководители, считащи договора и съглашението за празна хартийка, ние нямаме основание да вярваме на техните думи. Обаче днес от сутринта немските войски в изпълнение на Акта за капитулация започнаха да струпват оръжията си и да се предават в плен на нашите войски. Това вече не е празна хартийка, Това е действителна капитулация на въоръжените сили на Германия. Наистина, една група немски войски в района на Чехословакия все още избягва капитулацията. Но аз се надявам, че Червената армия ще я приведе в ред.

SRQBoyboy

Зад парада на победата ще маршируват духовете на милионите руснаци, избити от Сталин, разстреляни защото са попаднали в плен при немците, сенките на затворниците от гулазите, чийто гробове са по-незнайни от тези на незнайния воин. Кога ще намерят успокоение над 2-та милиона жертви на глада в Украйна. Кога Москва ще се извини на Полша и ще си посипе главата с пепел за разстреляните в Катин повече от 30 хиляди офицери от полската войска? Кой руски лидер ще намери кураж да разкопае подземията на Лубянка, за да извади от там костите на иквизираните и убити с изстрел в тила "врагове" на тираничната и жестока съветска система? Кой и кога?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.