Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия зам.-председател на Народното събрание от ДПС Христо Бисеров, това съобщи БНР.

Причината, според съдия Снежина Колева от Наказателното отделение, са допуснати съществени процесуални нарушения. Прокуратурата може да протестира определнието пред Апелативния съд в 7-дневен срок.

Както Клуб Z писа, след неколкомесечна работа на 9 април т.г. прокуратурата внесе обвинение срещу бившия зам.-шеф на парламента и депутат от ДПС. Държавното обвинение откри при него три нарушения: че не е декларирал правилно пред Сметната палата имущество, че не е платил данъци и за нарушаване на Валутния закон за задължително деклариране на сделки с валута и ценности.

Тогава се оказа, че политикът е получил 700 000 лв. от чуждестранни лица. За разлика от първоначалния вид на сигнала срещу него, дошъл от партньорска служба, в крайна сметка се оказа, че той няма да отговаря за пране на пари, както и че между кориците на обвинението вече не фигурира доведеният му син Ивайло Главинков. 

После пък Комисията за незаконно имущество още по-странно реши да запорира 1,5 млн. лв. на Бисеров, но и на Главинков с мотива, че и двамата са обвиняеми.