След като Станимир Стоилов подаде оставка в „Ботев“ Пловдив, това стори и неговият колега в „Левски“ Антони Здравков. Самият той не говори пред медиите, а изпрати своя помощник Ангел Славков, който само преди няколко дни бе назначен на работа в треньорския щаб на „сините“, да съобщи за взетото решение.

„Ботев“ Пловдив победи „Левски“ с 2:0 в Коматево в четвъртфинал реванш за Купата на България и след загубата с 1:3 в първия мач продължава напред. „Сините“ пък няма да спечелят трофей навръх стогодишнината си.

„Антони Здравков каза, че си тръгва, затова аз съм пред медиите. Тук съм от два дни, но ще помагам с последния си дъх. Имахме своите шансове в мача, но за жалост не можахме да победим. Момчетата плакаха в съблекалнята, съсипани са. Трябва да се стегнем и да направим нещо в първенството. Ако могат феновете да подкрепят отбора, ще е много добре“, сподели помощникът на напусналия Антони Здравков Ангел Славков.

Самият Антони Здравков все пак говори пред журналистите малко след края на мача. Като основни причини за напускането си Сухия посочи слабите резултати напоследък и непрофесионалното отношение на част от футболистите.

„Останах, меко казано, разочарован, но не от действиято на ръководството. Ситуацията стана твърде сложна за мен. Страшно много обичам „Левски“ и се оттеглям заради лошите резултати напоследък, а и заради недоброто здравословно състояние, в което се намира баща ми, който също много обича „Левски“, а покрай него и аз не се чувствам добре. Сега ще говоря с г-н Батков по телефона и ще му кажа, че с хора, които не показват футболните си качества, аз не мога да работя и затова си тръгвам“, обяви вече бившият треньор на „Левски“.

„Не се чувствам предаден, говорим за отношения между професионалисти. В „Левски“ се смениха много треньори през последните години, но футболистите, макар и не всички, продължават по същия начин“, добави Здравков.

Очаква се собственикът на „Левски“ Тодор Батков да вземе решение кой да назначи за старши треньор на клуба. Отборът от две седмици няма и спортен директор, след като Христо Йовов напусна поста. Георги Иванов-Гонзо е спряган за негов заместник, но в момента легендата на „Левски“ е старши треньор на „Черно море“.