Кристиано Роналдо вече е четвърти във вечната ранглиста на голмайсторите на „Реал“ Мадрид. Португалското крило вкара два гола за „белите“ срещу „Шалке 04“ при победата на „Кралския клуб“ с 3:1 на „Сантяго Бернабеу“ в осминафинал реванш от Шампионската лига. Испанците продължават напред с общ резултат 9:1, а носителят на „Златната топка“ за 2008 и 2013 г. събра общо 242 гола за „Реал“, колкото има и легендата Ференц Пушкаш. Първите трима с най-много попадения в историята на мадридския колос са Раул (323), Алфреди ди Стефано (305) и Карлос Сантиляна (289). Роналдо единствен от тях има отбелязан повече от гол средно на мач – коефициент 1.03.

Домакините нямаха никакви проблеми с гостите и взеха рутинна победа с голяма част от резервите си. Както каза и треньорът на „Кралския клуб“ Карло Анчелоти – това бе една скъпа контрола. Така уникалната серия без загуба на „Реал“ Мадрид набъбна на 31 мача, рекордът на клуба е от 34 в края на 80-те години на миналия век. За последно „белите“ загубиха в края на октомври 2013 г. в Примера дивизион от „Барселона“ с 1:2 на „Ноу Камп“. Именно това е и следващият съперник на „Кралския клуб“. Мачът е в неделя на „Сантяго Бернабеу“, а „Реал“ води с четири точки на големия си съперник.

„Реал“ Мадрид, заедно с градския съперник „Атлетико“, е единственият отбор, който продължава без загуба в настоящото издание на ШЛ. Примера дивизион пък класира три представителя за Топ 8 на надпреварата. „Шалке 04“ за пореден път отпадна безславно от турнира, но поне в Бундеслигата „кралскосините“ вървят добре и имат шансове да се завършат в челната тройка и да се класират директно за най-комерсиалния европейски клубен турнир.