Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Космодискът почти е набор на българската демокрация и няма човек с болки в кръста, който в даден момент да не го е пожелавал. Но с цената си от 129,90 до 149,90 лв. пластмасовото чудо не е никак евтино.

И все пак предприемчивият български търговец му е намерил начина - има няколко пъти по-евтино копие на космодиска, което се продава в интернет само за 19 лева. Разликата освен в цената е и в името - вместо космодиск - космо норд. Иначе дори опаковките са едни и същи!

Само че търговецът е нарушил Закона за защита на конкуренцията (КЗК). Фирмата "Дорида 777", която на свои сайтове продавала пластмасовия пенкилер, е санкционирана от Комисията за защита на конкуренцията с две глоби от по 1200 лв. - за заблуждаваща реклама и за имитация, и е постановила прекратяване на нарушението.

Молбата е била заведена от фирмата "Студио Модерна - България", която е официален представител и единствен вносител у нас на оригиналните продукти с търговско лого "Космодиск", които се произвеждат в Словения. 

Но въпреки санкциите проверка на Клуб Z показва, че в интернет още може да се купи евтиният какъвто-си-там диск, който макар и менте, поне на пръв поглед не се различава от оригинала.

Ключови думи

Коментари

Index

Това се нарича карма - да ти направят менте на пенкилера!

Луд гидия

Космодискът и всичките му "братовчеди"-панацеи, могат да бъдат определени най- общо, като компрес на дървен крак! Да не говорим пък за тези, които съдържат някакви магнити - противопоказни са за много заболявания, предимно сърдечни!!! Но няма правна уредба, която да забранява продажбата на такива измишльотини. Докато има балъци - ще има и тарикати! Най- гадното е, че взимат паричките на страдащи хора! А КЗК-то, просто е решило спор между конкуренти....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.