"БСП е единствената партия, която е управлявала 4 пъти през последните 25 години, някои от които за кратко. Всеки път ние се опитваме да се възродим и да се върнм в играта, без да си кажем защо се е случило. Опитваме се да го правим и сега. Хората обаче вече не ни вярват. Няма как да има Възкресение преди да има Голгота".

Това каза пред Нова ТВ Румен Овчаров, бивш министър на икономиката и енергетиката и бивш депутат по повод последното заседание на конгреса на БСП, провело се пред две седмици.

Според Овчаров БСП отново се държи по познатия начин.

"За съжаление ние отново нищо не правим. Трябва ясно да заявим, че повече няма да ставаме маша за изпълнение на корпоративни интереси. Дадохме влстта не на ДПС, а на една групировка".

Така Овчаров коментира управлението на Пламен Орешарски, което бе с мандата на БСП. Според него тогава БСП е допуснала друга партия, в случая ДПС, да определя нейната политика и това не трябва да се повтаря.

"Новото ляво не е стари леви лозунги", каза още Овчаров.

Според него БСП трябва да има прагматичен прочит на обществените процеси у нас, а такъв все още липсва. Бившият министър отбеляза, че единственото, което партията е направила на конгреса, са малки промени в устава.