Стойчо Младенов не остана длъжен на Петър Манджуков, който вчера го нарече "гробокопач на ЦСКА" и обвини в сребролюбие (виж тук). Треньорът отново хвана перото и написа поредно дълго обяснение на личния си сайт.

Младенов отвръща на Манджуков за прословутата си заплата, за купените и продадени от клуба футболисти, за ситуацията в Борисовата градина... И на свой ред напада бизнесмена, като намеква с връзки с "Лудогорец" и отново съзира пъклен план през зимата, за да бъде препънат отбора в битката за титлата.

Вижте цялото обръщение на Стойчо Младенов:

"Скъпи фенове на ЦСКА,

Бях решил да не взимам повече отношения за събитията около любимия ни клуб в тежък спортно-технически и управленски момент. Г-н Петър Манджуков си позволи да ме нападне директно и съм длъжен заради вас, а и заради собственото си достойнство, да му отговоря.

На първо място имах огромно уважение към г-н Манджуков. Вече не. Ще започна с репликата „Не сме ги довели тези играчи”. Вероятно г-н Манджуков е забравил как тези „некадърни футболисти” се представяха през 2014 година. Да, те са моя селекция и твърдя, че са едни от най-добрите в българския футбол. Същият отбор завърши миналата година с най-добра защита, а в последните 2-3 мача остана втори като най-добра атака.

Двадесет кръга бяхме на първо място, за цялата 2014 година бяхме тимът с най-много събрани точки. Същите футболисти се раздаваха с плам и бяха пленени от идеята ЦСКА, от вас феновете на отбора. Сега не е така и като всеки фен търся причините. Проблемът дойде в края на зимната подготовка и бе вкаран отвън. Може би г-н Манджуков много по-добре знае как е станало това, защото със старта на неговите появи започна и свободното падане на ЦСКА. Аз твърдя, че с елементарна подкрепа от ръководството този отбор имаше шанс да стане шампион. Нека г-н Манджуков каже дали е спрял медикаментите през последния месец преди старта на мачовете. И това е само капка в морето от проблемите, с които засипа ЦСКА.

Продължавам с прословутата ми заплата. Никога не съм казвал, че получавам малко пари. Напротив. В цял свят всяка стока си има цена. Това се отнася и за футболисти, и за треньори. През целия ми живот съм се опитвал да се подобрявам. Като футболист извървях пътя от Димитровград до ЦСКА и после Португалия. Развивах се нагоре и цената ми растеше. Същото е и като треньор.

Не съм сигурен дали г-н Маджуков е чувал имена като Ариго Саки, Боби Робсън, Свен-Горан Ериксон и Феликс Магат, но аз съм гледал стотици техни тренировки. Учил съм се от най-добрите. После постигнах успехи на три континента като треньор и е съвсем естествено знанията ми да струват пари. Не съм имал повече от няколко месеца пауза в кариерата си и това означава, че ме ценят и търсят. Какви са успехите ми, ще оставя на г-н Манджуков сам да провери.

Ще му кажа само, че докато водих ЦСКА, в „А“ група нямаше по-успешен треньор от мен. Никой от действащите в момента колеги не е спечелил две титли. През последната година и половина в касата на клуба са влезли около 3 милиона евро от трансфери на футболисти благодарение на работата ми. Доста повече от тази моя заплата, която не спират да дъвчат.

При всичките ми назначения в ЦСКА не съм преговарял за финанси. Каквото ми бе предложено от покойния Илия Павлов, от Васил Божков, от Александър Томов и от Димитър Борисов, съм го приемал без пазарлъци. При последното ми назначение Томов предложи разсрочено да ми изплати заплатите от времето на „Титан”. При това управление взех само една заплата за девет месеца работа. Благодарен съм му за изпълнения ангажимент.

Г-н Манджуков твърди, че заради моите пари други служители не са си получили своите заплати. А след като признава, че сега имам да взимам, то аз получавал ли съм си ги навреме? Добрият работодател би трябвало да плаща редовно на всичките си служители, а не да се оправдава с един.

Ще ви припомня как г-н Манджуков сам призна как разпитвал колегите си в най-големия ни конкурент за титлата, за да прави сравнения за заплатата ми. А сравни ли заплатите на футболистите? И дали е само съвпадение присъствието на неговия служител Караманджуков от Родопа (Смолян) сега в Разград? Прекалено много съвпадения се получиха в последните 2-3 месеца и все са в ущърб на ЦСКА, когато уж влязоха мощни инвеститори.

Г-н Манджуков казва, че било по-добре ЦСКА да фалира. Дори нарича нашата любов „предприятие” и се страхува, че щял да си загуби парите. Очевидно за него ЦСКА е наистина обикновено предприятие и сделка, която се е провалила. За разлика от него аз се борих срещу фалита и през лятото на 2013 година, и през всички останали месеци. С всички в клуба се борихме за съществуването на ЦСКА. И не само – за титлата!

Гордея се, че ме нарече патриот на ЦСКА. Такъв съм, каквито сте и всички фенове. След мача с Ботев казах, че това не е моят ЦСКА. Бях абсолютно директен и точен. Надявам се, че някой ден ще излязат и доказателства за всичко, което се случи в последните месеци. За последно ще кажа на г-н Манджуков – ЦСКА не е нито Родопа, нито предприятие, за да говори с лека ръка за фалит. За фалит е говорено само при „Титан“ и днес – очевидна е приликата и тенденцията. Това ли искат феновете? Убеден съм, че и след него ЦСКА ще го има и ще е първи! Както бе през 2014 година!

С уважение

Стойчо Младенов"