След няколко дни пътуването по "Цариградско шосе" ще се превърне в истинско изпитание за софиянци.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви днес предстоящите ремонти в града.

"Цариградско шосе" ще бъде ремонтирано в отсечката между разклона за квартал "Младост" и Околовръстното. Работите ще започнат до седмица.

"Ще се стремим да не блокираме два съседни булеварда и да създадем по-малко неудобство у гражданите на София", коментира Фандъкова. 

От началото на април ремонтират бул. "Витоша", в участъка от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”. До средата на май пък трябва да тръгне ремонтна дейност в частта, в която се движат автомобили - от бул. "Патриарх Евтимий" до Южния парк. 

Други ремонтни дейности са предвидени за началото на юни, за да има проходимост.

Тази година в София ще бъдат ремонтирани общо 17 моста. Те ще бъдат над река Слатинска и Владайската река по бул. "Сливница", на бул. "Владимир Вазов" и Ботевградско шосе и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Подлез ще бъде изграден на бул. "Драган Цанков", а кръстовище на две нива ще има на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и бул. "България".

Големи ремонти, финансирани от Европейската инвестиционна банка, ни очакват и по улиците "Монтевидео", "Козлодуй", "Георги С. Раковски", "Проф. д-р Иван Странски", "Кракра" и "Академик Ст. Младенов", както и по булевардите "Сливница", "Тодор Каблешков", "Прага", "Дондуков", "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе", и на бул. "Овча Купел", където се очаква изграждането и на велотрасе. 

Ще се ремонтира и кръговото движение на „Руски паметник”