Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кризата в Украйна е лоша. Обаче има хубава страна. Такива кризи отварят очите. Показват кой кой е. Ако и през тях не прогледнеш, значи си заслужаваш всичко, което ти се случва.

Лесно е да си проевропеец в хубави времена. Трудно е да си такъв в лошите. Българските управляващи не издържаха теста.

БСП и ДПС заявиха, че не признават Кримския референдум, но са против санкции срещу Русия. Т.е.  осъждаме агресора, но молим да не го наказваме, защото това може да ни излезе скъпо. А по-евтино ли ще е да загубим доверието на европейските ни партньори?

България да не е „ястреб“ в ЕС посъветва лидерът на БСП Сергей Станишев. Нищо лошо, ако не беше рискът страната ни да се превърне в самотна патка.

Българското правителство гласува на срещата на върха на ЕС на 6 март, че той ще налага на Русия нарастващи санкции, ако тя не изтегли войските си от Украйна, ако не се откаже да къса от нейната територия и ако не седне да преговаря за политическо решение на кризата.

Русия не само че не изпълни нищо от това, а направи точно обратното. Сега ЕС е длъжен да изпълни решението си, ако иска да го приемат сериозно.

Това, което нашите управляващи заявиха в Боровец, е, че не искат да изпълнят това решение, взето с тяхно участие. Явно Русия им е по-важна от Европа. Включително – на лидера на Партията на европейските социалисти. Той наистина ли си вярва, че ако България е в малцинството, което би разваляло съгласието за санкциите, това би останало без политическа цена?

Управляващите се аргументират с тежката икономическа зависимост на страната ни от Русия. Но дума не обелват, защо за седем години еврочленство не направиха нищо поне малко да намалят тази зависимост. Напротив, активно работиха тя да се увеличи – и с АЕЦ „Белене”, и с „Южен поток“, и с Бургас-Александруполис, който сега искат да възстановяват.

Защо хилавата ни икономика остава най-мощният консуматор на енергия на единица продукция в Европа? При това – на преобладаващо енергия от руски източици. Защо една трета от електроенергията се губи заради остарялата преносна мрежа? Защо още нямаме обещаните двупосочните газови връзки за алтернативно снабдяване с газ? ЕС одобри европейско финансиране за тях, още когато Станишев беше министър-председател.

И защо е всичкият този рев срещу санкциите, като следващата им фаза не е търговска, а включва само забрани за пътувания и замразяване на авоари на определени лица?

Над чии руски пари бди българското правителство? Кого не смее да разсърди? 

Ключови думи

Коментари

Радев

Хайде стига с това коленичене пред ЕС и Брюксел! Естествено, че на първо място трябва да гледаме нашите интереси, а не да се държим като слуги. 50 години се дупихме на СССР, 25 години се дупиме на САЩ, а отскоро и на Брюксел...Баста!

ГОСПОДИН ЖЕЛЕВ,КАКВО ХУБАВО ВИДЯ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС,ТОВА ЧЕ РАЗБИХА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ДА КУПУВАМЕ ТЕХНИТЕ БОКЛУЦИ,СПРЯХА БЛОКОВЕТЕ В КОЗЛОДУЙ ЗА ДА СТАНЕ ПО СКЪП ТОКА,КАКВО ТЪРСИМ В НАТО,ОТ КОГО НИ ПАЗИ.,

Наблюдател

А какво каза другаря Сергей Дмитриевич за ястребите в Кремъл? Каза ли нещо?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.