Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия смята, че "Гугъл" злоупотребява с парзарноно си господство. Днес тя обяви правни действия срещу световната търсачка, които могат да завършат с големи глоби и съдебни дела. Случаят е сравним със санкциите срещу "Майкрософт" отпреди осем години.

Комисията изпрати възражение до "Гугъл", в което твърди, че компанията е злоупотребила със своето господстващо положение в Европейското икономическо пространство (ЕИП) на пазарите за услуги за обикновено търсене в интернет. При показването на резултатите от такова търсене "Гугъл" систематично е давал предимство на собствения си продукт за сравнително пазаруване.

Комисията започна и отделно антитръстово разследване свързано с "Aндроид", операционната система за мобилни устройства на "Гугъл". То трябва да установи дали компанията е сключила антиконкурентни споразумения или е злоупотребила с вероятно господстващо положение в областта на операционните системи, приложенията и услугите за интелигентни мобилни устройства.

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

ак47

Очаквано позицията Ви се чете в "дребния шрифт"! Твърдо зад САЩ! Приказките за това, колко е добър ЕС, само дотогава, докато обслужват тази Ви кардинална теза. Като обикновени подлоги следвате повелята на поредната /залязваща/ империя на янките: Разделяй и владей! Елементарно :)))

сашо

Нерде Ямбол, нерде Стамбол. Човече, няма да ти пишат двоен хонорар, ако първо не си прочел текста, който трябва да коментираш.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.