Битката за титлата във Висшата лига се очертава да бъде изключително ожесточена. В последния мач от кръга "Арсенал" победи своя съперник от Северен Лондон "Тотнъм" като гост с 1:0 и събра 62 точки от 29 мача, а същите показатели има и "Ливърпул", който по-рано през деня смачка големия си враг "Манчестър Юнайтед" с 3:0 на "Олд Трафорд". Лидерът "Челси" има 66 от 30 срещи, а четвърти е "Манчестър Сити" с 60 пункта от 27 мача.

"Арсенал" взе майсторска победа срещу "Тотнъм", който натрупа пет загуби в последните седем мача и сезонът му е пред пълен провал. "Шпорите" са на път да отпаднат от Лига Европа след загубата у дома в първи осминафинал от "Бенфика" с 1:3 през седмицата, а след поражението от "артилеристите" Топ 4 вече е мираж.

Голът за гостите падна още във втората минута след брилянтна контраатака и клиничен завършващ удар на Томаш Росицки. "Арсенал" записа трети дубъл срещу "Тотнъм" в ерата на Висшата лига. "Топчиите" не надиграха тотално "шпорите", а по-скоро ги излъгаха и заслужено взеха трите точки. "Белите" пък през сезона са безобразно слаби срещу силните отбори и с такава форма няма как да претендираш за място в Шампионската лига.

Освен за титлата в Англия, "Арсенал" се бори и за ФА Къп, където миналата седмица се класира на полуфинал.