Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правителството се втурна днес да гаси пожара с къмпинг "Юг" и за да успокои страстите строителната министърка Лиляна Павлова даде заявка: "За първи път ще бъде проведена процедура за предоставяне на къмпинг "Корал" на концесия като еко плаж".

"Това е територия, към която искаме да има специално отношение и затова ще има специфични изисквания към концесионера да разполага преместваеми постройки само от дърво или екологични материали, а свободната от чадъри и шезлонги зона да бъде по-голяма. Това ще е първият ни опит да направим еко плаж, за да запазим природата", обеща Павлова по време на извънредния брифинг, който МРРБ даде по повод новия строителен казус в района.

Павлова може и да говори в бъдеще време, но оказа се, заповед за провеждане на търг за избор на нов стопанин на "Корал" тя лично е разписала още на 8 април. Въпросната заповед, както и проектодоговорът, са публикувани на сайта на министерството и от тях става ясно, че няма никакви специални изисквания към първия по рода си у нас "еко плаж".

В договора са записани всички стандартни за концесионен договор за плаж изисквания като осигуряване на водно спасяване, медицинско обслужване, санитарни възли, почистване, достъп до хората с увреждания, както и минимум 50% свободна зона за разполагане на чадъри и плажни принадлежности, за които такса не се събира. Разписано е и че стопанинът може да предостави услуги като водни атракциони, рехабилитационни и пр. Няма изисквания към заведенията да са от "екологичен материал", нито пък изрично е указано точно какъв процент от плажа трябва да е свободната за плажуване зона

Концесията на "Корал" е обявена като търг с тайно наддаване, началната цена е 51 077 лева без ДДС, а срокът - 5 годиниЩе се проведе на 13 май. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.