Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сдружението “Да запазим Корал” съобщи, че още в първия работен ден - вторник 14.04.2015 г., ще подаде сигнали до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и до Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) във връзка със започналото изливане на бетон за нов ваканционен комплекс на къмпинг „Юг“ на плажа Корал.

Със сигналите те ще настояват да се отмени разрешителното за строеж на вилното селище в къмпинг “Юг”, по подобие на отменените вече разрешителни за плажа “Корал”, които са „с абсолютно същите тежки пороци като настоящото строително разрешение“. Това съобщи сдружението на сайта си.

Както Клуб Z първо съобщи, строителството на нови къщички на брега вече е започнало.

Природозащитниците се заканват да изпратят и сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. Те настояват да има разследване за начина, по който е придобита земята на къмпинг “Юг”, както и подвеждане под отговорност на лицата, които са издали разрешителното за строеж.

Да запазим Корал“ припомня, че през есента на 2014 г., “благодарение на съвместните действия на ДНСК, МРР, "Биволъ" и "Да запазим Корал“ беше установено, че само около плажа Корал са издадени неправомерно 35 строителни разрешения.

“Къмпинг “Юг” е част от “Корал” и той е тестът за това дали в България през 2015 г. е възможно беззаконието да бъде узаконено!“, пишат още активистите.

В позицията на сдружението пише, че „теренът на къмпинг “Юг” е в директна близост до морето и както би трябвало да е изключителна държавна собственост, се оказва частна собственост след мъглива сделка чрез масова приватизация”.

Да запазим Корал“ неуспешно са опитали да видят изготвените карти на дюните. Според активистите, бетонираният терен представлява дюни и затова на него изобщо не може да се строи. Позицията на сдружението завършва с три въпроса:

“Безлюден бетон на морето и унищожена природа ли ще показваме на туристите, г-н Борисов, за да ги върнем?

И как така една община безнаказано бълва незаконни строителни разрешения и ДОКОГА ще продължава това? За кое точно да гласуваме на местните избори и на следващите парламентарни? За корупцията или за беззаконието, или и за двете?

ДОКОГА?”

Ключови думи

Коментари

222

Не разбирам защо питате Борисов,нима той ще показва безлюдния бетон,нито той им е дал правото да строят,а после т.н.туристически бранш искат компенсации от правителството,че работата не върви!Питайте оня с пребоядисаната главъ Б.Рагин той какво мисли по въпроса!

Развеселен

както винаги няма никакъв балансиран подход, изглежда, че вариантите са или пусти плажове без възможност човек да иде до тоалетна или да си купи нещо за хапване и пийване или пък бетонен ад като морски Люлин. А как в средиземноморските държави строят така, че не рушат природата? Това е истинският въпрос... :(

фах

Има 3 вълшебни думички - моля, абракадабра и Борисов. Последната работи безотказно.

ЕТО ГИ

ИП ФАВОРИТ АД Иван Ангелов Тодоров, Свързани лица Държава: Светлин Върбанов Георгиев, Свързани лица Начин на представляване: Заедно 27.05.2008 г. Съвет на директорите: Светлин Върбанов Георгиев, Свързани лица Иван Ангелов Тодоров-главен двигател-вносител на шкода ЕУРАТЕК ООД, ЕИК: Свързани лица /Интербилд » на Брендо, която построи петзвездното ваканционно селище на къмпинг « Оазис » В схемата са включени синът на ченгето от ДС Борислав Дионисиев и братът на Иван Драшков./Биволь/

ЕТО ГО

Съдът е постановил, че няма нарушения! Какво може да направи Борисов - да се намеси и да започне старата песен, че командва съда и има...полицейско насилие? Бийте си камшика, дами и господа, и особено ЕТО ГИ. Другата гледна точка: Атанас Русев, концесионер на плажа "Корал" от 2008 г. Тази класическа мутра, която се появи по Нова тази сутрин, Е БИЗНЕСМЕН, взел е плажа на концесия, за да печели! Всеки провалил се в бизнеса /по различни причини, най-често некадърност или откраднатите пари свършиха/ става ЕКОЛОГ! Искал бил да развива кайт сърф, ама нещо не му се получило и минава от другата страна! С други думи: ЕТО ГО!

anjel10

Сдружение "Да запазим Корал" беше построило няколко заведения по 150 - 200 кв.м. на плаж Корал и така безобразно беше оакало и замърсило плажа, че после оттам изкараха над 1.5 тона отпадъци. Направо се учудвам какъв еколог се извъди г-н Русев.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.