Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Чехия Милош Земан ще посети Москва за тържествата по случай 70-годишнината от победата над фашизма, но няма да присъства на парада на Червения площад на 9 май, съобщи прессекретарят на президентството Иржи Овчацек. Земан ще отдаде почит към загиналите съветски бойци през Втората световна война и ще положи венец на паметника на Незнайния войн. Визитата му се води работна и той ще има срещи с други ръководители на делегации за честванията.

"Решението на Земан няма никаква връзка с критиките от последните дни", подчерта прессекретарят.

Миналата неделя американският посланик в Прага отправи забележка към президента, че в светлината на събитията в Украйна не е приемливо неговото присъствие на парада. Милош Земан реагира гневно на другия ден като обяви, че никой посланик не може да си позволява да определя неговите срещи и че от този миг вратите на президентството са затворени за пратеника на Вашингтон.

Тогава се намеси и чешкият премиер, който обяви, че президентът трябва да използва по дипломатичен език. Критики към държавния глава имаше и от няколко министри.

До късно през нощта срещу четвъртък правителството заседаваше по казуса, включително и дали да отпусне командировъчни в размер на 25 000 евро за визитата на Земан. Очевидно вече е намерено компромистното решение за всички страни.

Ключови думи

Коментари

Българин

Не се бъркайте да четете, това е сайт на Плевнелиев и всякаква американска върхушка, която цели промиване на мозъци, тук няма да видитв обективно отразявани новини!!!

http://obozrevatel.com/politics/20569-opublikovanyi-zapreschennyie-v-rossii-unikalnyie-fotografii-o-vtoroj-mirovoj-vojne.htm

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.