Грозен скандал, гарниран с обидни реплики от парламентарната трибуна, избухна между лидера на "Атака" Волен Сидеров и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Повод за кавгата между двамата стана ратификацията на споразумение за поддържане на гарнизон между България и НАТО.

Още преди да дойде точката от дневния ред, от "Атака" за пореден път повториха, че всичко това се прави във връзка с готвената "война с Русия". По този повод Каракачанов заяви, че темата не трябва да се използва за евтин пи ар, тъй като касае националната сигурност.

"Не може хора, които не са ходили в казарма, да ми дават акъл за националната сигурност" каза Каракачанов, очевидно визирайки Сидеров.

Реакцията на Сидеров бе мигновена. Той обяви Каракачанов за "комплексар" и припомни, че той е бил агент на Държавна сигурност и като такъв се е клел пред "Съветския съюз и Варшавския договор". Лидерът на "Атака" заяви, че дори "с вързани очи" може да каже, че армията ни е унищожена по времето на правителството на ОДС, част от което бе и ВМРО.

Каракачанов не остана длъжен на Сидеров.

"Аз не съм комплексар, висок съм 1,86 см  и тежа 124 кг. Сидеров е наполовина на това, науката отдавна е обяснила комлексарщината на ниските хора. Как вижда със завързани очи, след като е имал 10 диоптъра и затова се е скатал от казармата", заяви той.

Шефът на парламента Цецка Цачева пък получи упрек, че е дала думата на Сидеров в нарушение на парламентарния правилник. Лидерът на "Атака" излезе след 14.00 ч., когато пленарният ден формално бе свършил и не бе гласувано неговото удължаване. Цачева призна, че е нарушила правилника, но в своя защита обясни, че Сидеров е бил "много настоятелен".

Самата ратификация ще бъде гласувана утре.