„Левски Бол“ е новият носител на Купата на България. Това стана факт, след като на финала на надпреварата „сините“ надиграха категорично с 3:0 гейма (25:18, 25:15, 25:15) амбициозния тим на „Добруджа 07“. Това е 14-а Купа във витрината на „Левски“.

Сините спечелиха ценния трофей навръх стогодишнината на клуба, която ще се чества на 24 май т.г. Това е поредният триумф за „синия“ клуб, след като волейболистките на „Левски“ вече вдигнаха трофея за 2014 година, а преди дни това направи и мъжкият отбор по баскетбол.

Добрата новина за родния волейбол е, че спорът за купата се игра в препълнената зала „Христо Ботев“ в София. От години столична зала не се бе изпълвала до краен предел на волейболен мач. За съжаление на публиката обаче финалният сблъсък не предложи почти никаква интрига. „Сините“ доминираха през целия мач, като демонстрираха отлична физическа подготовка и по-голяма класа.

Момчетата на Джузепе Лорицио показаха по-висока ефективност на всички елементи, като особено осезаемо бе надмощието им на блокада. От своя страна волейболистите от Добрич изглеждаха преуморени, след като вчера хвърлиха бомбата на полуфиналите на турнира, отстранявайки абсолютния фаворит „Марек Юнион-Ивкони“. Възпитаниците на Миро Живков не си повярваха, че са в състояние да поднесат поредна изненада и в днешния финален мач почти нищо в играта им не се получаваше. 

Иначе битката между тези два тима няма да спре дотук. Следващата седмица те отново ще премерят сили по време на четвъртфиналния плейоф от родното първенство.