„Манчестър Сити“ постигна много важна победа във Висшата лига и вече е втори в класирането. „Гражданите“ взеха трите точки навън срещу „Хъл“, побеждавайки с 2:0, като играха почти цял мач с човек по-малко. Играч на срещата стана Давид Силва, който вкара страхотен гол с удар от разстояние и даде майсторски пас на Един Джеко за втория гол в края.

Мениджърът Мануел Пелегрини и неговите момчета бяха поставени под сериозно напрежение след последните два мача, които отборът загуби. „Небесносините“ отпаднаха последователно от ФА Къп (1:2 от „Уигън“ на четвъртфинал) и от Шампионската лига (загуба с общ резултат 1:4 от „Барселона“ в осминафиналите), но днес се върнаха на победния път, а и в борбата за титлата в Англия. „Сити“ вече е втори с 60 точки, на шест и с два мача по-малко от лидера „Челси“, който излиза по-късно днес срещу „Астън Вила“ в Бирмингам.

„Фулъм“ би „Нюкасъл“ у дома с минималното 1:0 и запази, макар и минимални, шансове за спасение. „Котиджърс“ вече имат 24 точки, с четири по-малко от първия отбор над чертата „Кристъл Палас“, но и с мач повече.

Намиращият се в челото на класирането „Евертън“ победи трудно предпоследния „Кардиф“ с 2:1 на „Гудисън Парк“ с гол на Шеймъс Колман в последната минута. „Карамелите“ са шести в класирането, на 8 точки от Топ 4.

В другите мачове: „Саутхямптън“ победи „Норич“ с 4:2 на Южния бряг в голово шоу, „Стоук“ влезе в десятката след победа у дома с 3:1 над „Уест Хем“, застрашените от изпадане „Съндърланд“ и „Кристъл Палас“ не успяха да си отбележат голове, а „Уест Бромич Албиън“ записа първа победа от доста време насам – 2:1 навън над „Суонзи“.