Български актьори говорят на роден език в абсурдни реклами на румънски мобилен оператор по румънска телевизия. В серията клипове се разказва за богатата държава "Белгравистан". В нея вместо вода от фонтаните тече петрол. Всичко е направено от злато. Местните говорят на български, съобщи бТВ.

"Отначало бяхме шок, шок! Как така две евро?! Замислете се, че и ние имаме деца, които трябва да отгледаме. Как ще влязат в живота с такива цени? Нали трябва да се научат, че животът е скъп, скъп. Животът е лукс, лукс!".

Това обяснява българска актриса в един от клиповете, докато слага златна глазура върху шоколадова торта, а след това посреща златния хеликоптер на "мъжлето" си.

Основните герои в серията рекламни клипове са българи. За румънската столица заминават четирима наши актьори. Единият е Иван Несторов.

80-годишният актьор за първи път вижда превъплъщението си в богат пенсионер на име Абрамович. Той е облечен с кожено палто, има златен ланец и златен пръстен. Докато дискутира цената, която предлага мобилният оператор, получава специална доставка. Оказва се, че си е купил истинската Мона Лиза.

"Купуват Мона Лиза можете ли да си представите?"”, коментира той пред бТВ.

Родните рекламни специалисти смятат, че умишлено румънският мобилен оператор залага на българския език.

"В случая румънските колеги са знаели, че ще се улавя българския език. Така че не са го направили случайно, без да искат", смята рекламният специалист Радислав Бимбалов. 

По думите му представената имагинерна страна изглежда зле, в нея всичко е изкуствено и пресилено, а президентът е абсурден. Той всъщност е театралният режисьор Живко Ботев.

Актьорите твърдят, че през цялото време не са знаели какво рекламират, но пък са им платили добре – по 500 лева.

"Защо избират български актьори? Защото сме им много евтини", твърди Несторов.

Рекламите са толкова популярни в Румъния, че нашите актьори са истински звезди в северната ни съседка. Оказва се, че името Белгравистан идва от скъпия квартал в  централен Лондон "Белграве". От бТВ са се свързали с румънския мобилен оператор, но от там отказали коментар.