Станишев при Слави Трифонов.

Обяснява за двойните стандарти на Европа, която не ни пускала в Шенген, макар да сме покривали всички изисквания. За две и половина години начело на ПЕС това момче усвои най-гнусния табиет на европейските политици – като дойде в Брюксел, е голям проевропеец, като се върне у дома, оправдава собствените си провали с Европа. Тя ни дискриминирала.

Истината е, че Станишев е един от политиците с най-голям принос да не ни пускат в Шенген. Например с предложението Пеевски да оглави ДАНС, с хакването на архива на МВР (операция “Червеи”), провеждана при правителството на подкрепяния от него Орешарски, с опитите за ганьовско хитруване за “Южен поток”.

Ако сте германец, французин или холандец, ще си дадете ли ключа от границата на държава, управлявана от мафията? И то точно сега? Прави са да не ни пускат. И дълго още ще са прави при скоростта на съдебната реформа. И при дълбочината ѝ.

Този, който е един от най-виновните за недоверието към България, при когото имахме най-жигосващия мониторингов доклад (юли 2008 г.), при когото ни спряха над 500 млн. евро еврофинансиране заради корупция, сега се загрижил, че не сме в Шенген. През оная работа му е дали ще влезем. Лъска си имиджа. С неподражаемо комунистическо дебелоочие.

Чалгаджийска политика, в чалгаджийско предаване. Примитивен гьонсуратски пиар. Колко ли е платила Моника за това?