"Всички политици са ходили при Цветан Василев, всички, да не се правят", обяви в студиото на Нова тв Николай Бареков.

Споре неговите разкази, които напоследък стават доста се променят, той бил посленият политик, с когото Цветан Василев се видял. Това се случило в един хотел в Брюксел. Бареков отново разви тезата как всички се съюзили, за да го изхвърлят от политиката.  

"Той спрягаше коалиция, в която останалите не пожелаха Бареков да участва, бил неуправляем. Коалицията трябваше да се състои от ГЕРБ и БСП", продължава да твърди Бареков.

"Занесе ли моята глава на тепсия в гаража в Банкя Василев. Това ли беше сделката на цялата политическа класа", попита лидерът на партия, който остана без парламентарна група. И който напоследък обикаля тв студиата със свои интерпретации за отминали събития, в които се оказва главен герой, когото всички се опитват а унищожат.

"Бях готов да наруша статуквото, имах 11% подкрепа", твърди Бареков.

Според неговата интерпретация правосъдният министър Христо Иванов си купил поста с проверки срещу него. Не стана ясно какво точно има предвид евродепутатът.

"Не правете моноспектакъл, г-н Бареков", призова го водещата.

"Когато дойде време за промяна, тя стартира от бизнеса и от най-бедните хора", обяви още Бареков.

Според него той бил изметен, за да се настанят на негово място реформаторите и хората от "Протестна мрежа".

Ние сме изметени, за да се настанят на нашето място реформаторите и хората от протестна мрежа.

Той отново повтори версията си, че хора от ББЦ и общински служители, които представлявали ГЕРБ участвали основно в протестите през лятото на 2013 г.

Преди това той се включил в протестите, които бутнали Борисов. "Хората обаче бяха измамени, дойде модела Кой". Тогава отишли на протести срещу правителството на Орешарски. В нощта на Белия автобус не участвали. Основна маса на протеста срещу Кой били служителите на Виваком, изреждаше още Бареков. 

Сега той бил единствената персонална опозиция на Борисов. Готвел се за местни избори.