Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Георги Георгиев-Джопето, който спечели титлата на 60 метра на националния шампионат за мъже и жени по лека атлетика в зала през февруари, е дал положителна допинг проба, съобщи БГНЕС.

Състезателят на клуб "Атлетик-София", който е ставал шампион и на 100 метра на открито, е бил тестван след бягането си в залата в Добрич на 14 февруари, като "А" пробата е била положителна за забранен стимулант. Джопето спечели състезанието в късия спринт със силното време 6,79 секунди, а зад него се наредиха Юри Божерянов и Тео Петров.

Любопитно е, че състезателите, които дадоха 3-то и 5-то време в полуфиналите - Станислав Станишев и Николай Тодоров, не се явиха за финала 40 минути по-късно. По този начин за решаващото бягане на старта застанаха само 4-ма състезатели.

Само няколко дни преди успеха си на Националния шампионат, Георгиев триумфира и на турнира "Академик", който отново бе в Добрич. Там спринтьорът отвя на финала конкуренцията си с време 6,84 секунди (6,80 в полуфиналите).

Това е вторият голям допинг скандал в рамките на няколко седмици, след като миналия месец 11 щангисти от националния отбор дадоха положителни проби за анаболен стероид. Още се чака отварянето на "Б" пробите им и решенията на международната федерация по щанги.

Ключови думи

Коментари

Българският отбор по допинг хванат с щанги. Сега и с лека атлетика!

ак47

Това е едно от проявленията на безмилостния период на 25 г. демокрация. От нация на 6 място в света на олимпиадата в Сеул 88 г., сега кретаме по дъното, а ако по случайност някой наш спортист влезе в 10-ката на някое спортно състезание го чакаме на летището за шокиращи интервюта със "звездата". О, неразумний и юроде, запази и спомни оная спортна слава за децата си!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.