Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Без хладни речи, но пък на чаша стоплящо питие с приятели откриха изложбата си от икони Анита и Георги Ненчеви в столичната галерия "Париж". Семейството софийски творци е известно с любовта си към старите, патинирани дъски и други  материали, изстрелващи те право назад във времето.

Поредната им изложба се концентрира върху едни от най-древните образци на християнската иконопис - коптските. 

"Поругание Господне 2"

"Те са толкова близо до усета на авторите към примитива, че сякаш самите те са живяли по онова време и са ги сътворявали редом с първите християни", казва галеристката  Надя Павлова.

"Христос" - коптска икона.

Колкото самите Ани и Жоро са истински и неподправени за познатите си, толкова почитатели имат и заради истинските си и неподправени вдъхновения: хамут, превърнат в триптих, парче от нощви, "приютило" Св. Троица и мн. др.

 

"Св. Троица"

Гостите на галерията се запознаха и с много други икони - на св. Богородица, на светии и ангели, знакови библейски сцени.

Изложбата на Ненчеви всъщност е подаръкът на галерия "Париж" за феновете по повод Възкресение и ще остане там до 30 април.

"Светото Семейство"

 

Ключови думи

Коментари

Charley

За съжаление за повечето хора Бог продължава да е парче изрисувано дърво!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.