Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Противопоставянето по оста ГЕРБ-Реформаторски блок продължава и днес, като в него вече са въвлечени и двете вицепремиерки Румяна Бъчварова и Меглена Кунева.

След като от най-голямата партия в парламента внесоха предложения за изменение на Закона за съдебната власт, бламирайки по този начин правосъдния министър Христо Иванов, който внася свои, сега пък Бъчварова (ГЕРБ) нападна Кунева (РБ).

Днес Кунева и Иванов ще представят широко прокламираната антикорупционна стратегия на правителството, която предвижда ново звено да бори корупцията по високите етажи на властта. На този фон Бъчварова попита за какво изобщо ни е нова институция, като имаме достатъчно такива, включително и специализирана прокуратура и съд.

"Новият спецорган не гарантира резултати. В момента имаме прокуратура с прекалено много власт. Искаме да създадем още една такава прокуратура?", попита вътрешният министър.

Все пак тя призна, че сега съществуващите държавни органи, които борят корупцията, са неефективни.

"Сигурно има основание да се каже, че тук мирише на тефтери. Но трябва да се намерят механизми просто институциите да си вършат работата", посочи тя.

Ключови думи

Коментари

Кучварова vs Бънева

Не разбирам защо представяте празните приказки две пиараджийки на мафиотското статукво като някаква алтернатива.

пачавра Манолова vs парцала Мая

Не разбирам защо не се съсредоточите върху епохалните мъдри мисли на Мая Манолова, която не е пиарджийка на мафиотското статукво, а негова оснавополагаща тухла. И за каква алтернатива бленувате - всичко е пито, платено, продадено, препродадено и фактурите са изплатени!

Боцко

Да имаш да зимаш, че Маяма може да стъпи на пръстетата на мойте мадами.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.