Никола Анастасов, спечелил преди дни „Икар“ за принос към българския театър, влиза в главната роля в нов спектакъл на Сатирата, чиято премиера е на 7 април. „Убийство в експреса“ по текст на Габор Гьоргеи разказва за мистериозна смърт във влак по време на път… и загубата на всяка възможност за проява на човешка добрина.

Историята се развива във влаково купе, където пътува мъж с любовницата си на път за вилата… И точно когато той е в пламенна възбуда от предстоящата изневяра, двамата откриват, че човекът до тях не е заспал, а мъртъв. „Никаква полиция, никакви лекари – нали ще ни питат какво правим тук и т.н.“ – крещи в истерия любовницата, която е съпруга на високопоставено лице.

Започва игра, в която двамата, а и тези, които влизат след това в купето, проиграват всякакви шансове за обикновената човешка солидарност и хуманност, просто за добрина…

Освен Никола Анастасов, в ролите ще видим Александра Сърчаджиева, Ивайло Калоянчев, Кирил Бояджиев, Константин Икономов и др. Постановката е на Петър Денчев, а сценографията – на Петър Митев.

Площад Славейков