Звездата на италианската поп музика Тото Кутуньо пя "Моя страна, моя България" на големия Емил Димитров в НДК.

Кутуньо изнесе почти тричасов концерт пред пълна Зала 1 на НДК, съобщи БГНЕС.

71-годишният изпълнител, който е сред любимците на българската публика, за пореден път показа защо почитателите му така го харесват. Освен че вечерта беше богата на изненади, каквото бе и обещанието на Кутуньо още преди концерта, имаше закачлив хумор, песни за любов, за спомени, романтика и малко тъга. Между парчетата обаче идваше ред на цветята и целувките от и за почитателки. Мъжете пък не веднъж бяха подсещани от италианеца да прегръщат жените до себе си и да ги ухажват.

"Вече поне пет пъти идвам в България и вие всеки път ставате все по-хубава страна. Вие растете! Благодарим ви за това, че сте част от обединена Европа", каза Тото Кутуньо от сцената преди да ни посвети хита си от Евровизия "Insieme 1992".

Като един истински италианец Кутуньо изнесе "Serenata", а веднага след това последва тежката "Clandestino" за емигрантите, много от които, идващи с лодки от Африка в Южна Италия и по-специално Сицилия, намират смъртта си по пътя.

Кулминацията на тричасовото шоу, разделено в две части с 15-минутна почивка, дойде с появата на Оркестъра на Класик ФМ и маестро Алтеризио Паулетти. В края на първата част Кутуньо направи една "китка" от песни, композирани за Адриано Челентано, а във втората част продължи с "китка" хитове, писани за големия Жо Дасен.

Поредната изненада за публиката в Зала 1 дойде с появата на китариста Том Синатра и сицилианския тенор Джузепе Ранцани, който накара публиката да настръхне по време на изпълнението на безсмъртната песен на Лучо Дала "Caruso".

Тото Кутуньо каза "лека нощ" на София и публиката с "Моя страна, моя България" на легендата Емил Димитров, която макар и да не бе научил безупречно да произнася на български, все пак жестът му трогна залата и тя го изпрати на крака с дълги аплодисменти.