„Дотук, каквото на мен е казала Ванга, едно нещо не се е сбъднало“, каза в ефира на Нова тв треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева. Тя е един от хората, които често са разказвали за срещите си с пророчицата и често цитират нейни думи.

Според Робева, „нашите политици правят всичко възможно, за да не се сбъдне“ нищо от думите на Ванга. Тя даде и конкретен пример:

„Няма Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси“.

Нешка Робева не за първи път цитира геополитически изказвания на Ванга. През 2013 година в интервю за Мартин Карбовски по ТВ7 тя каза, че Ванга много се ядосала, че сме влезли в НАТО. България е в Алианса от 2004 година, а Ванга напусна този свят през 1996 година.

Титулованата многократно треньорка определи участието си в проекта „България без цензура“ на Николай Бареков като „провал и урок“.

„Аз не мога да си простя, не ме интересува кой в какво ме обвинява. Това не е най-важно, другото е по-важно – защо съм се подвела и защо съм го допуснала.“

Робева отрече парите да са били мотив.

„Аз съм човек, който толкова няма отношение към парите и толкова много губи, и толкова много го крадат“.

Година по-късно Нешка Робева отрече изобщо да е подкрепяла Бареков, но призна, че част от програмата му била нереална.

„Аз не мога да оттеглям подкрепата си от Бареков, защото аз не съм подкрепяла Бареков. Аз съм защитавала една програма, осъзнавайки, че не всичко от тази програма е осъществимо“.

Нешка Робева даже директно каза, че и Бареков е лъгал избирателите.

„Всички тия, които са в парламента, влязоха с по-големи лъжи от Николай Бареков“.