Снощи футболните национали направиха престижно 2:2 срещу Италия в европейска квалификация на стадион "Васил Левски". И днес продължава да се коментира решението на треньора Ивайло Петев да заложи на вратата на Николай Михайлов, вместо на Владислав Стоянов, футболист №1 в България за 2014 г.

Ники допусна грешка за първото попадение на гостите.

"Преди мача имаше много негативизъм, много тежко се играе сам срещу всички. На лагера в Правец ситуацията за всички момчета беше катастрофална", коментира Михайлов-младши след срещата. - На фона на всичко, а и знаете срещу кой отбор играхме, ние с нашите проблеми, те - с техните, това е един добър резултат. Можем с високо вдигната глава да работим за по-добро. Имаме млад отбор, нов треньор, на този трагичен терен се борихме много и успяхме да спечелим точка", допълни той.

"Аз също съм бил вратар номер 1 и футболист номер 1, отвърна Михайлов на въпрос дали всичко е наред между него и Владислав Стоянов. - Напрежение няма, това е решение на старши треньора и на треньора на вратарите. Гласували са ми доверие, аз съм излязъл и съм дал всичко. Винаги се опитваме да търсим под вола теле. И аз, и Владо да беше излязъл, всеки щеше да даде най-доброто от себе си. Аз винаги съм го подкрепял, както той винаги ме е подкрепял мен. Тук каузата е националният отбор на България и се радвам, че днес успяхме да направим нещо."

Друг низвергнат напоследък футболист - Ивелин Попов, обяви, че в последните години е трябвало да итрае на най-различни постове и това му е пречело да се изявява в най-добрата си светлина. Така той индиректно обвини Любослав Пенев - не е тайна, че двамата не са в добри отношения.

"В последните 2-3 години във всеки един мач ми се търсеше различен пост - леко вляво, леко вдясно, с две 10-ки, с три 8-ци... Днес мисля, че показах къде е моят пост и къде съм най-полезен и силен за отбора", обяви бившият капитан.

Попов отбеляза първия гол и бе в основата на втория, а след срещата изрази съжалението си от пропуснатата победа. 

"И през първото, и през второто полувреме показахме доста интересни комбинации, импровизации пред противниковата врата, доста сериозни контраатаки, което на мен ми даде добра надежда. Това е добра основа. 4-5 минути ни деляха от една наистина историческа победа срещу световен и европейски шампион като Италия. Ако бяхме победили, щеше да е още по-силна еуфорията", добави той.

Играчът на Кубан Краснодар коментира и темата за капитанската лента:

"Тя се дъвчеше само от медиите, в отбора напрежение и интриги за лентата никога не е имало. Треньорът днес каза, че Светослав Дяков е капитан и това е. Аз винаги съм идвал с голямо желание в националния отбор." 

Селекционерът Ивайло Петев изрази смесени чувства след официалния си дебют, в който бе близо до победа над Италия, но можеше и да загуби.

"Поздравления за моите играчи, те показаха много голям хъс. На този етап направиха всичко възможно, което им е по силите, коментира Петев. - Всеки един от тях спазваше това, което бяхме поставили като задачи. Ако всички играят в клубовете си редовно, ние щяхме да изглеждаме доста по-добре. На полувремето акцентирах върху дясната зона, определено там имахме проблеми през първата част. Важното е, че момчетата се стремяха да изпълнят това, което съм им казал."

Петев обясни и решението си да заложи на Николай Михайлов за вратарския пост, вместо Владислав Стоянов:

"Естествено аз съм водил разговори с треньора на вратарите, неговото мнение е било такова. Не разбирам от вратари. Аз нося отговорност, последното решение е мое. Като цяло не мисля, че той изигра лош мач. Относно Божинов - на този етап в мача на мен ми трябваше човек, който малко повече да задържа топката в предни позиции и затова предпочетох него."