Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Всякакви промени в закони, които се изискват заради развързване на възела около КТБ, ще станат факт в Народното събрание. Това заяви пред Дарик радио председателят на парламента Цецка Цачева.

Цачева изтъкна, че по тази тема има изключително широк консенсус. Тя коментира предложението на депутата от Реформаторския блок Гроздан Караджов ДАНС да налага вето на прехвърляне на компании с национално значение. Цачева обясни, че ако такава поправка е необходима и има съгласието в парламента, е възможно да се случи. „Мисля, че и в сега действащото законодателство, ако то стриктно се прилага, ако органите, институциите, си бяха свършили работата на време, или на време бяха сигнализирали с червена лампа какво се случва и някъде има проблем, нямаше да го имаме този резултат днес”, изтъкна Цачева.

Преди дни парламентът одобри промени в закона за банковата състоятелност, с които се въведе фигурата на времения синдик. Такива синдици вече влязоха в КТБ.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.