Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националната агенция за приходите е запорирала дяловете в шестте компании, които банкерът Цветан Василев продаде на консорциума LIC33. Това пише в. „Труд".

Пред Клуб Z шефът на агенцията по вписванията Елена Маркова каза, че към момента не може да потвърди информацията. Тя обясни, че яснота ще има в понеделник на обяд.

През седмицата белгийският гражданин с бизнес в Русия Пиер Луврие обяви в София, че компанията му LIC33 придобива 43% от "БТК", 91% от военните заводи "Дунарит и "Авионамс", 100% от "Национално управление радиотелевизионни станции" (НУРТС), мултиплекса "Фърст Диджитал", пийпълметричната агенция "Гарб" и други медийни активи в сделка за 1 евро.

Вчера политици заговориха за връщане на правото на прокуратурата да атакува сделки в съда, когато те "не отговарят на държавния и обществения интерес". Действието на НАП показва, че държавата е избрала друг подход.

"На всяка от фирмите, за които са налице законовите основания, са наложени обезпечителните мерки", гласи официалният отговор на НАП.

Според юристи данъчно-процесуалният кодекс позволява на НАП да налага такъв запор, когато има вероятност с акциите и дяловете да се извърши сделка, при която продавачът да не внесе данък в бюджета. Запорът, направен от НАП, не позволява акции и дялове от тези предприятия да се продават, залагат като обезпечение, наемат или с тях да се извършват всякакви други действия. В същото време запорът върху разпоредителни сделки няма да попречи на самите предприятия да продължат да работят нормално.

На 24 март БТК официално потвърди, че няма сделка, на базата на която да е сменена собствеността на мажоритарния пакет в компанията. Ако има сделка за БТК, преди каквото и да е официално вписване, по нея трябва да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията. 

Ключови думи

Коментари

Съзнавате ли как прогонвате всеки следващ инвеститор от ЕС?

Хайде, бе! Сериоюно? Европейски?

Като се знае, че Горанов играе за Пеевски, нещата стават все по-логични.

geg

И каква е разликата за "националната сигурност" дали активите се водят на Василев или на LIC33? Очевидно отговорът е: 1 евро - пазарната стойност на националната ни сигурност. Логично е да се запитаме защо тогава плащаме много повече евра за ДАНС, НРС и т.н...

Добре ,че е НАП!Ако разчитахме на пеевската прокуратура...

да

Той искаше да каже Евразийския Съюз

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.