Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Валери Божинов ни върна в златните години на националния отбор по футбол, когато играчи и треньори искаха повече уважение и даваха напътствия как да се отразява тима. Завърналият се под знамената играч на втородивизонния Тернана направи паметна тирада по време на пресконференцията преди утрешната евроквалификация срещу Италия на стадион "Васил Левски" от 21:45 часа. 

„Това не го превеждайте на италиански, започна нападателят. - Обръщам се към всички медии. Искаме да има уважение към целия национален отбор. Аз мога да ви гледам всички в очите. Всички до един. Това не е заплаха, просто искам да има респект. Националният отбор е кауза – и за нас, и за вас. Ако ние сме добре, и вие сте добре. Просто искам да има уважение и към отбора и към мене. Понякога прекалявате с писаниците и говоренето на глупости. Не държа висок тон, просто искам уважение.“

„Надяваме се да почнем годината с успех и да завършим тези квалификации на трето място. Затова сме се събрали“, коментира вече за мача Божинов.

Той си припомни периода, в който игра за "Ювентус" в Серия "Б" и бе съотборник с вратаря Пиерлуиджи Буфон и защитника Джорджо Киелини.

„Пазя добри спомени от Буфон и Киелини, те са големи футболисти. Но и като хора са добри. Благодарение на тях по време на престоя ми в "Ювентус" научих доста неща. Надявам се утре да ги разочароваме.“

Селекционерът Ивайло Петев е обяви, че е наясно със стартовите 11 в официалния си дебют в националния. Той няма колебания, а също така вече знае на кого ще даде капитанската лента, но отказа да обяви името му пред журналистите.

„Аз съм сигурен, че утре ще изглеждаме добре. Трябва да търсим нашата си игра, а в хода на мача да бъдем все по-убедителни. Няма да е лесно, но се надявам да успеем. Трябва да бъдем задружни и дано се радваме след края. Важно е отборът да играе добре и да създава положения за гол“, каза Петев.

Като стана дума за Буфон, именно той бе футболистът, седнал пред медиите заедно със селекционера Антонио Конте.

„Трябва да бъдем много концентрирани и търпеливи в този мач, защото идваме за трите точки. Последният мач в София бе много труден, тогава завършихме наравно, показа добра памет Буфон. - Имам много лоши спомени от български нападатели, в последните два мача те ме затрудниха много. Изпитвам голям респект от нашия съперник. Играл съм срещу много футболисти и въпреки че минаха 20 години, все още помня Стоичков, а това означава много. Той беше личност, голям шампион.“

Ключови думи

Коментари

смях на парцали

Уважение от Ни Ло - може. За нещо повече трябва да се вложи и малко труд все пак. :)

Ковац

Уважението трябва да се извоюва, не се дава ей така!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.