Нов момент в бурните процеси в ЦСКА - тръгналият си от клуба бизнесмен Юлиян Инджов обяви в ефира на БНТ 1, че безвъзмездно дарява акциите си на феновете - срещу 1 лев. Според него дяловете му са на стойност 1 милион евро. Те са в два пакета - един с вече закупени акции, и втори с книжа, които той ще получи на 31 март срещу заемите си, дадени на "червените".

За по-голяма достоверност Инджов носеше в студиото пълномощни, които подписа. Той няколко пъти декларира, че няма да си иска парите. Обеща същото и от името на Петър Манджуков. Призова към тази стъпка също кредиторите на клуба и мажоритарния собственик Александър Томов, с когото вече от няколко дни си разменят остри нападки и си задават въпроси чрез декларации.

Строителният предприемач начерта спасителен план за ЦСКА. Феновете да получат всички акции, да преговарят за разсрочване или намаляване на дълговете и накрая сами да изберат нови благодатели, правейки нещо като конкурс.

Часове по-рано в интервю за друга телевизия - "България он еър", Юлиян Инджов обяви, че ЦСКА е фалирал и няма да вземе лиценз. Във втората си изява той направи лек завой: лиценз можело и да се придобие, стига съответната комисия в БФС да прояви компромис. Проблем е малкото време за реакция, тъй като документите се подават в лицензионната комисия до 31 март.

Предприемачът е на мнение, че няма как сега феновете да съберат пари, за да запушат дупките на "Българска армия". Нито пък да управляват след това сами, защото с акциите ще получат само дългове. Никой не знаел точно колко са борчовете на ЦСКА, подчерта Инджов. Също така той се усъмни доколко Томов е мажоритарен собственик, тъй като името му не фигурирало никъде, а контролния пакет се води на фирмата "Лира инвестмънт".

Горният спасителен план се отнасял и за "Левски". Днес двата клуба си приличаха като две капки вода в действия и изявления. И не само днес.