Към края на една трагикомична седмица, в която драмата на ЦСКА и "Левски" засенчи всичко друго в спорта, днес вече открито се говореше за фалити на двата гранда. Поне от хора, които доскоро бяха в управлението на клубовете и са наясно с финансите на "Герена" и Армията.

"Ритниците" между Юлиян Инджов, който миналата седмица по това време се смяташе за новия силен човек в ЦСКА, и ръководството на клуба продължи и днес. Този път бе ред на строителния предприемач да удари. В интервю за "България он еър" Инджов обяви, че клубът нямало да вземе лиценз, тъй като е фалирал.

"На 31 март ще получа пакет от акции от "Лира инвестмънтс", който е от порядъка на около 15 на сто. Общият процент, който ще притежавам, е към 25%, което не ми дава никакви права, а само задължения, рече бизнесменът. - Такива задължения не мога да имам и не желая да имам при това ръководство. Тези акции ще ги предоставя на феновете. Не искам да употребявам думата "подаря". Най-вероятно клубът няма да има лиценз. Такива пари няма кой да плати, защото ръководството на ЦСКА е изчерпало кредита на доверие отвсякъде. Клубът е в състояние на фалит не от вчера, а много отдавна." 

"И точно тук е отговорността на изпълнителния директор. Като такъв на едно търговско дружество той трябва да направи доклад до акционерите и да се предприемат съответните мерки. Не го е направил. Надявам се, че знае какво върши и ще си понесе последствията. Ако ЦСКА започне начисто не само аз, а и много хора ще се включат с по-голям ентусиазъм и клубът ще бъде изграден наново", обяви Инджов, намеквайки, че за "червените" ще е по-добре да фалират и тръгнат от най-ниските стъпала на родния футбол.

В същото време излезлият от управата на "Левски" тръст "Синя България" даде пресконференция, на която започна открита атака срещу Тодор Батков. Фенската организация ще стартира благотворителна кампания "Левски не е негов" - към вече вървящата "Левски е твой". Целта е запалянковците е да вземат акциите на адвоката, за да го изгонят от "Герена". Никой друг обаче не ги искал.

Според шефа на тръста Васил Колев, "сините" вървели към фалит. 

"Журналистите искате бомби. Ето ви една - тръстът е по-богат от "Левски"! Това говори много. Това не е бомба, това е трагедия", заяви Колев.

"Хората смятаха, че сме подлоги на Батков. Сега вече какво ще се пише? Трябва да се концентрираме върху това да спрем рушенето на левскарската общност. Рушим се до такава степен, че Гонзо вече е инженерчето, а не човекът, който вкара много голове на ЦСКА, продължи цветисто Колев. - Наско Сираков се чудят в момента дали това не е Наско Раев. Децата мислят, че Божидар Искренов е подлога на ДПС. Ето това е разпад. Само Гунди остана, ама след години хората могат да кажат, че той е онзи дето не можел да шофира. Тръстът не абдикира. Ние оставаме завинаги от този отбор."

Батков ще бъде изключен от тръста. Босът и Колев не могли да се разберат за бъдещето на "Левски". Собственикът на "сините" не давал ясни отговори какво развитие вижда.