Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров е бил изгонен от общественото обсъждане на проекта за изграждане на "Цитаделата на Одриса" върху археологическия комплекс Небет тепе в Пловдив, разказаха пред Клуб Z участници в дискусията.

Проектът предвижда изграждане на допълнителни 8 метра височина върху съществуваща в момента крепостна стена от само метър и половина. Авторът - арх. Юлий Фърков, е предвидил и 14-метрова кула. Критиците на проекта го наричат бутафория и "Пловдивския Дисниленд". Проблемът е, че няма данни предложените нови елементи да са съществували в историята.

Божидар Димитров пристигнал като защитник на проекта. След като чул острите критики от залата, още 15 минути след началото, той избухнал и започнал да обижда изказалите се преди него. Тогава залата започнала да го освирква.

Димитров опитал да продължи, но чул скандирания: "Довиждане" и "Наздраве". Следващите няколко опита на Димитров да се изкаже били посрещнати с шумни ръкопляскания. Малко по-късно той се отказал и напуснал залата. 

Общественото обсъждане било организирано от кмета на града Иван Тотев, който няколко пъти казал, че процедурата не го задължава да прави такова събиране, но все пак решил да чуе повече мнения.