Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сделката за БТК, която официално е за 1 евро, е опит на режима на Владимир Путин да заобиколи чрез Пиер Луврие европейското ембарго срещу Русия.

Това заяви днес пред Би Ти Ви журналистът Асен Йорданов от сайта "Биволъ". Той допълни, че Луврие е  тясно свързан с олигарха Константин Малофеев, известен още като руския Джорд Сорос.

"Въпросната фирма, която няма реален адрес и регистрация във Франция, но си е направила сайт и обявява на първата му страница сделката, е тясно обвързана с руски капитали. Скрито от обществеността остава, че реалните собственици на БТК са скрити зад поредица от 3-4 люксембургски офшорки. А във фонда Си Еф Джи, създаден от Луврие и Малофеев, членува бивш министър на икономиката на Люксембург", допълни Йорданов.

Според него БТК и "Виваком" не дължат пари на КТБ, но люксембургските офшорки, съсобственици на "Виваком", дължат голяма сума на руската ВТБ, наричана още банката на КГБ - комитета за държавна сигурност, наследен днес от Федералната служба за сигурност.

"Цветан Василев успя с помощта на ВТБ да вземе мажоритатия пакет акции на "Виваком". Руската банка при всички случаи иска да си върне парите. Зад нея стоят политически интереси. Падежът, на който Василев трябва да възстанови парите на ВТБ, е 7 май. Възможно е те да са решили да направят фиктивна сделка. И ако Василев не даде парите, ВТБ взема акциите в люксембургската офшорка собственик и става собственик на БТК", смята Асен Йорданов.

КТБ не участва в сделката. Но ако същият кръг иска да изкупи ТВ7 и фирмите в оръжейното производство на Цветан Василев, нещата стават сериозни. Малофеев е един от акционерите на "Ростелеком". А БТК е силен играч на Балканите. И това ще бъде голям успях за Русия в хибридната война, която води, изтъкна журналистът.

Ключови думи

Коментари

Не може да се прави посегателство върху частната собственост от страна на правителството. Това е изконно право, заложено в Конституцията.

TH

Тази хипотеза не е в сила, когато е застрашена националната сигурност!

Валя

С кого ли не ще го изкарат свързан, само и само да провалят сделката, ей.

дони

Дано успеят да я провалят, защото това е един мошеник от класа и не само е свързан, ами си е продал душата на дявола!

их

Каква схема съчинхте не е истина просто!

"Константин Малофеев, известен още като руския Джорд Сорос". Защо американския Джорд Сорос е cool, а руският е uncool - само това ми обяснете?

TH

Кой твърди, че американският Джордж Сорос е куул? Не, не е куул, защото често се изказва във вреда на ЕС и все предрича края на еврото. Ние, като европейци, не бива да харесваме това. А руския бляд не го коментирам.

Мечо

Ми връзките на Белгиеца с Русия не е много доказана, а и в бизнеса политики и правила няма. Колко диаманта се продават в Америка изкарани с кръв в Сиера Леоне ?

НДСВ и БТК

Кой приватизира престъпно БТК, струваща милиарди, за годишната й печалба от 200 млн., която даже не беше получена от държавата, защото тя не си я взе!Цветелина Бориславова, жена по онова време на Б.Борисов и НДСВ.

Асолин

Аз да питам нали знаем, че всичко се случва като следствие на нещо друго случило се преди него? Къде търсим вината сега тогава? Кой яде баницата и кой му я даде?

ФАКТИТЕ

Кандидати за БТК са американски и турски купувач и печелят американците. Февруари 2004 - продавач е държавата, премиер е Симеон Сакскобургготски, кандидати са американският фонд ”Адвент” и турският консорциум ”Тюрк телеком” - ”Коч холдинг”. Цената за 65% от телекома е 230 млн. евро. През 2005 г. на фондовата борса са продадени останалите акции на БТК на десеторно по-висока цена. По-късно "Вива Венчърс " продаде БТК на исландеца Тор Бьорголфсон за по-малко от 1 млрд. евро. През 2007 г. исландецът продаде мажоритарния дял на БТК за 2,1 млрд. лева на "НЕФ телеком България", подразделение на американската АIG., министър-председател е Сергей Станишев.

кой

Във ВТБ няма ли пост един бивш министър на финансите от близкото минало на име Милен Велчев

Сариева

Трябва обаче да се каже кой продаде БТК на измислената фирма Виваком като съдиха държавата. И през чие управление. Беше Гоце -президент и правителството на Станишката. Овчерчето калитко и румчо петков. Сега никой не припомня този акт на продажност на червената бабичка продала БТК за 200 млн. Срам и позор. Етж сега берем плодовете. а тези са в НС. И чакате управия. Я стига. Иглежда че г-на писал статията си мисли че ние не знаем как станаха нещата. По времето на Софиянски щяха да я купят БТК за 2 млрд и 200 млн. долара.А после я подариха.А сега дори се продава за 1 евро. Дерзай народе може някой от вас грез етикетните им партии да се докопа я до депутатско място. я за обл. управител я друга сладка високоплатено служба.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.