Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че засега няма опасност ЦСКА и "Левски" да не вземат лицензи и да се озоват в аматьорски футбол. Той обаче ще иска среща с премиера Бойко Борисов, защото е разтровожен от състоянието на двата гранда, пък и на повечето от останалите ни родни клубове.

Днес Първия на родния футбол се прибра от конгреса на БФС във Виена, където вчера бе преизбран в изпълкома на УЕФА за още един мандат - до 2019 г. Михайлов бе придружен от половинката си Мария Петрова.

"Футболният съюз и Боби Михайлов не са им виновни за лошото управление на клубовете, започна бившият вратар на столичната аерогара. - Виждате какво се случва с големите ни отбори, какво се случва и с другите. Пожелавам им успех." 

В последните дни, покрай драматичните сълбития и в двата клуба се заговори, че "червените" и "сините" могат да не вземат лицензи.

"Те няма какво да ме хулят, защото с нищо не съм им виновен. Винаги съм помагал и на "Левски", и на ЦСКА, както и на другите отбори. За лицензи достатъчно съм им помагал. Само че лицензи се дават, когато свършиш това, което трябва като документи, обясни Михайлов. - Това не е като да ви почерпя с една бира, защото съм спечелил вчера. Притеснен съм за отборите от първенството ни и затова ще търся среща с Бойко Борисов, за да видим какво можем да направим. Те обаче сами са се докарали дотук и никой отвън не им е виновен." 

"Към момента няма заплаха "Левски" и ЦСКА да не получат лиценз, защото те могат да си вкарат документите до 31 март. След това ще има мониторинг няколко месеца и затова има време за лицензите, все пак успокои духовете босът. - Въпросът е за финансовото положение в самите клубове." 

"Футболният съюз ще преместя там, където аз искам, защото аз намирам финансите, за да го построя, така че думите на Батков са смешни неща и не ме занимавайте с тях", отвърна той на отправеното публично предложение от "синия" бос централата да се премести в Разград.

По повод предстоящата евроквалификация с Италия той коментира: 

"Имаме доста контузени, което не е добре, защото нямаме много играчи. Това е първи мач на Ивайло Петев и той е повикал много млади момчета, пожелавам им да играят добре. Не е най-важно кой ще е капитан, а е важно да бъде истински капитан. Ние винаги сме играли добре срещу Италия. Пожелавам на момчетата да излязат със самочувствие. Ние сме в най-неизгодна позиция в групата, дори и за третото място." 

Той говори и за конгреса на УЕФА, на който бе преизбран за президент на организацията неговият приятел Мишел Платини.

"Както миналият път, така и сега, беше много тежко. Такива успехи се дължат повече на лични качества и контакти. Нямах подкрепа от друга страна. Беше тежко, не проявява излишна скромност вратарят на Четвъртите в света. - Не ми стигнаха четири гласа да вляза директно, а после в битката с шест души за едно място беше доста тежко. Чувствах се като на мача с Мексико при дузпите. Това е огромна победа за мен. Платини каза, че ресорите ще се решат през юни, защото не се е знаело кой ще спечели."

"Хората в България не обичат доброто и това, което се прави. Аз съм свикнал и не ми пречи. Ще продължа да изисквам най-добро внимание към нашите клубове, най-малкото уважение към международни съдии, делегати... В момента ние сме единствената балканска държава с човек в изпълкома и за мен това е много голям успех, който е личен", потрети Михайлов.