Намерената черна кутия на падналия в Алпите еърбъс, която бе намерена снощи, е много смачкана, но ще бъде в състояния да даде поне малка престава за случилото се още днес следобед, обявиха от следствените органи. На нея са записани разговорите на пилотите със земята, както и командите и шумовете вътре в кабината и разговори между членовете на екипажа. 

Командите от земята и сигналите от пилота до наземната кула се чуват много добре, въпреки повредите на чурната кутия, увери министърът на вътрешните работи Бернар Казньов.

Но специалистите му били казали, че останалите шумове се чуват трудно и прескачат и за тяхното сваляне и преглеждане може да минат няколко дни.

Екипите издирват и втората кутия, която записва техническите показатели по време на полет. Шефът на Джърмънуингс обяви днес, че състоянието на самолета е било перфектно и просто не може да си обясни причината за катастрофата.

Междувременно стана ясно, че на борда са пътували 72 германци, испанци - 35, както и трима британци. Освен тях сред пасажерите е имало граждани на Австралия, САЩ, Аржентина, Иран, Венецуела, Холандия, Колумбия, Мексико, Япония, Дания и Израел.

Все още не се обявяват имената на жертвите.