Собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев дори не си е мечтал неговият отбор да напълни националния стадион. Тази вечер "Лудогорец" излиза срещу "Валенсия" в мач от Лига Европа, който започва в 20,00 ч на националния стадион „Васил Левски“. Домусчиев даде интервю за Gong.bg преди срещата. Клуб Z препечатва част от него:

Г-н Домусчиев, каква е тръпката преди поредния мач в Европа?

- Тръпката е същата, каквато е преди всеки един мач на националния стадион. Най-голямото ми притеснение е да не разочароваме хилядите привърженици, които ще са на стадиона. Това е една от основните причини да искам да се представим на ниво.

Удовлетворен ли сте, че провинциален отбор успя да напълни стадион „Васил Левски“, да кажем, на на 99% заради някои блокирани места?

- Предполагам, че и тези редове ще се запълнят. На нашите стадиони и особено тези, които не са под наш контрол, винаги има пробиви. Може да влязат хора, които нямат билети или с фалшиви такива. Предполагам, че стадионът ще е 100% пълен. Продажбите са за 42 500 зрители, но предполагам, че ще са малко повече.

Мечтал ли сте за това? Да напълните стадиона.

- Мечтал съм го, но честно казано чак до там не са се простирали мечтите ми. Преди година въобще не съм мислил, че може да имаме толкова хора на наш мач. Винаги съм искал да върнем хората на трибуните. Да има деца, възрастни хора, майки, семейства. Това, което правим в Разград, да се мащабира на националния стадион и всички стадиони в страната. Това ми е мечта. Да се надяваме, че както днес тя се сбъдва на „Васил Левски“, така ще се случи и по другите стадиони в България. Говоря не само на мачове на Лудогорец, а на мачове и на другите клубове.

Това ли е най-голямата победа на Лудогорец?

- За мен това е най-голямата победа. Аз помня от детството ми, когато ходихме по стадионите. Майка ми и баща ми, въпреки че са предпазливи и консервативни хора, ме пускаха сам да отида на стадиона и не са имали притеснение. Това е победата. Да видиш нормални хора на стадиона, които да подкрепят българския футбол, да отиват с желание, да нямат търпение за мача. Виждате колко по-рано се продадоха билетите. Както съм казвал - нашата инвестиция искаме да възродим българския футбол. Това е едно от нещата, които сме си поставили за цел.

Очакванията за мача като резултат и игра?

- Знаете, че ние винаги играем за победа. Пожелавам успех на момчетата и това са ми мечтите. Дай боже да се сбъднат.

 

Пълния текст можете да прочетете тук.