Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Има ли директна връзка с Кремъл в сделката за БТК? Съмненията за това витаят от няколко дни, но на днешната си пресконференция обявилата се за купувач компания LIC33, не само, че не успя да ги разсее, но и ги задълбочи още повече. 

Представящият се за нов собственик на БТК и още пет компании от кръга на Цветан Василев Пиер Луврие обяви, че няма бизнес връзки с лица, които са включени в черния списък на Европейския съюз. Изявлението му бе в отговор на въпрос дали е партньор с бившия собственик на Ростелеком Константин Малофеев, чието име е сред санкционираните от Брюксел руски олигарси, обслужващи режима на Владимир Путин.

Думите на Луврие обаче се разминават из основи с интервю на Малофеев пред реномираното руско издание "Ведомости", дадено само преди четири месеца. В него близкият до Кремъл олигарх заявява:

"Компанията ми "Маршал капитал" сключи споразумение за партньорство с европейския фонд CFG. Създаваме нов фонд, който ще бъде за инвестиции в технологичния сектор в Русия. Управляващата компания на новия фонд ще бъде собственост на изпълнителния директор и основател на CFG Пиер Луврие и екипа на "Маршал", казва Малофеев.

Пред "Ведомости" той уточнява "готов съм да се разделя с определени дялове в полза на мениджмънта, който ми помага да управлявам активите си". По думите му "Маршал" и  CFG Capital ще запазят възможността за независими инвестиции и ще изпълняват собствените си стратегии.

Инвестициите на CFG в новия фонд щели да бъдат 2 млрд. евро, но Малофеев не казва с колко ще участва неговата компания. Пред "Ведомости" за двустранното споразумение е потвърдил и самият Луврие. Той подчертал, че за  CFG това е "допълнителен проект".

Проверката на "Ведомости" в най-големите руски private equity фондове през ноември м. г. е показала, че в бранша никой не е чувал нищо за Пиер Луврие и фонда му. Единствената информация за него била от личната му страница в Linkedin и от там се разбирало само, че живее в Москва и че по-рано е работил в KPMG. От няколко години бил и независим директор в борда на компанията "Руско зърно".

В експертния съвет на фонда CFG обаче участвал първият заместник-председател на Съвета на федерацията Александър Торшин, както и бившият министър на икономиката на Люксембург Жано Крике. Според неофициална информация, до която "Ведомости" се е добрал, два източника близки до фонда на Луврие са разказали, че CFG е международен проект, в който основната тежест на инвестициите е на "крупни руски бизнесмени".

Във фейсбук профила на белгиеца с издаден в Москва паспорт Пиер Луврие могат да се видят доста любопитни снимки от битието му в Русия. На една от тях той позира със съпругата си облечен в руска армейска униформа, а текстът към фотоса, написан на руски на латиница, е показателен за геополитическите възгледи на бизнесмена:

Posle ‪#‎Sebastopola‬, na ‪#‎Kiev‬! (След Севастопол, към Киев)

На друг кадър Луврие позира в заведение, в което с френския актьор Жерар Депардийо празнуват анексията на Крим от Владимир Путин. Коментарът под снимката е следният:

Жерар Депардийо с Оля.

"Celebrating ‪#‎Crimea‬'s re-unification to ‪#‎Russia‬ with ‪#‎Olya‬ and‪#‎GerardDepardieu‬ (Празнуваме завръщането на Крим в Русия с Оля и Жерар Депардийо)".

Депардийо с Пиер Луврие.

На пресконференция в София днес Луврие отказа да коментира въпроси, свързани с политиката на Русия в Украйна. Тези снимки обаче дават достатъчно информация защо.

Ключови думи

Коментари

denim58

Службите и Правителството да откажат сделките! Виваком е от значимост за Националната сигурност, за да се разреши на капитали с неясен произход, миришещи на свързаност с руснаците, да я придобият!

кирил

Егати, всичко руско ВОНИ - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!

Оля

Да нямаш голи снимки на плажа случайно или да пиеш ракия с познат. На практика излиза, че ако имаш приятели руснаци, значи си човек на Путин. ХАХАХАХАХ! СМЕШКИ!

Аз и моето семейство няма никога да се снимаме с чуждестранна униформа! А ти, Олечка? Или твоята национална убиформа си е руска!

s.barou

Глупава си, Оленька - а може и да си грозна, не знам. Но глупава си точно: България е член на ЕС, ЕС е сложила Малофеев (твоя сънародник) под забрана, белгиецо няма пукнат грош и купува БТК с парите на Малофеев. Ама не той е за ...бане, щото яде баница, а българските власти, щото му я дават. Capiche, девушка?

Миша

По добре Русия от колкото америка

"Парите на Луврие са руски". Проблем?

Няма. Ама да си каже. А не да лъже, като Путин и всите путьовци.

кирил

Тези кремълски мъпети трябва да бъдат екстрадирани със забрана да се вясват в България!!!!

Весо

И коя е руската връзка, жена му?

Малофеев. Първият спонсор на Гиркин, той и Стрелков,

чочо

И КЪВ Е ПРОБЛЕМА,ЧЕ ТАКА РЕВЕТЕ,КАКВО КАТО СА МУ РУСКИ ПАРИТЕ,НЕКА ИМА И МАЛКО РУСКИ ПАРИ,СТИГА САМО АМЕРИКАНЦИ И ЕВРЕЙ СОБСТВЕНИЦИ В БГ

Пубер, никой ли не ти е казал, че не трябва да пишеш с главни букви. Майка ти не ти ли е казала кои са инвеститорите в България. Тя като е в Ирландия, не си ли пишете?

Канадко

Депардийо е руски агент. Може и терорист да е...

може даже и да е канибал...

чочо

АКО БЕШЕ ЕВРЕЙН,ОТ САЩ,ХОМОСЕКСУАЛИСТ,ЩЕШЕ ДА Е МНОГО ХУБАВ И СЕРИОЗЕН БИЗНЕСМЕН

Чочо, залягай над правописа. И, разбира се, над всички уроци. Пише се евреин. Освен , че бъркаш с правописа, нямаш никаква представа за състоянието на българскита икомика и инвеститорите в нея.

Ковац

Чочо, ще се обадя на майка ти, да ти прибере захранването на компютъра!

Българската трагедия е, че невръстни деца, като "чочо" и "канадко", са отровени от лъжи. Дали от семейна среда или са се надъхали от други, трагедията не става по-малка.

Спас

Де късмет???? Дано!!!

хопла

Denim58, абсолютно вярно за националната сигурност. Ако сделката се осъществи, част от комуникоционната стуктура е в ръцете на путлер и сие. Това вече би било тотално безумие и не трябва да се допуска.

Хахахахаха

Еййй това НПО шерпите сте голяма работа :)))) Толкова ДЕЗИНФОРМАЦИОННА статия не бях чел НИКОГА!!! Явно дългата ръка на ЦРУ и ФАЩ яко са ви напомпали кинти да драЩите простотия след простотия... Големи сте нещастници бре клуб З

Спец

А ти си руски агент, нали?

лондонград

В Лондон живеят около 300 000 заможни руснаци. От тях около 100 000 са много заможни(според руските измерения) което означава поскоро милиардери отколкото милионери. Парите на тези хора са инвестирани в икономиката на цяла Европа, което от своя страна прави все трудно сключването на сделки с когото и да било на континента без участието на руски пари.

Деян

Ужасяващ факт е тази "сделка". Как става така, че купуваш няколко компании, които сумарно правят 200 млн. лева печалба годишно за 1 долар? Дължели били 900 млн. Как са задлъжнели толкова при тези баснословни печалби? Коя друга страна би позволила сделка с телекомуникационна компания, имаща пряко отношение към нейната сигурност да се извърши без санкция на правителството? Защо не е направен запор на участията на Цв. Василев във фирми, след като срещу него се повдигат обвинения за чудовищни престъпления? И последно - до сега бяхме троянски кон на Русия. Сега вече се претопяваме в самата Русия. Взеха Нефтохима. Резултатът - превърнаха го в единствената рафинерия в света, която работи на загуба. И то при положение, че предлагат на пазара най-скъпия продукт. Пристанището, което я обслужва е на практика руска територия. Отказват да сложат измервателни уреди, та да се знае какво влиза и какво излиза от там. Абе, гавра от всякъде.

Александър

Поредното национално предателство осъществявано от мутроидно-ченгесарската паплач у нас.

ГРУ имат много агенти и подставени лица в целия свят, а измекяри за пари-колкото щеш-техния принцип е парите не миришат!

Защо правителството мълчи? Къде са "реформаторите"? Май се барате демократи и европейци само на думи?

Недей да нервничиш! Изчакай и ще видиш!

Вярващ

Господи, избави ни от руските "освободители"-мафиоти.

Сесесерейска партенка

Телекомуникационни компании се купуват от други комуникационни компании, това в белия свят. Та тоя новороден фонд, който никой не го познава на ТК пазара, чий го дири в БТК?

СОЛУНСКИ

Всички руснаци и руски западни помияри -вън от България.

ДЖОН АТАНАСОВ

Еи ,Солунски -Внимаваи в картинката . Руснаците са наи -големите врагове на България.Западняшките педита и платени пъпчиви русофилски гадняри да вземем да ги избесим .Защо джанъм правителството не ги изгони . Как може да позволят на чужденци/руснаци и депардьовци/, при това наши врагове да купуват и се разпореждат с националната сигурност. Та те ще знаят всички таини на България. И ще ги съобщават на Москва.А нашите воиници ,летци ,матроси ще са жертвите на това ново национално предателство. Ще позволими ли гадовете да ни превземат с пари отвътре. Пита се къде е мъжкарят Боико. Къде са т. нар реформатори ,къде са т.нар патриоти -или всички са руски агенти. При такива боклуци -нищо добро не чака България.

Давай Атанасов! Ти си номер едно !

Николов

Абе кво става с Конституцията? Нали там пише, че частната собственост е неприкосновена. Ами американският капитал нима не е проникнал по целия свят? И какво - дали всяко правителство скача да се тюхка, че се застрашават национални интереси. Значи за руският капитал може да има желязна завеса, за тоя на янките няма такава! Брейй, да не мислите, че всички нормални българи ядат тикви!

гяур

Този сайт и почитателите му предпочитат да останем без телекомуникации, но те да не са в ръцете на путинистките блядове. Много патриотична и същевременно крайно евроатлантическа позиция.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.