Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българското правителство поиска компанията LIC33, която се представя за нов мажоритарен собственик на БТК и на още 5 ключови предприятия, свързани с КТБ, първо да представи информация за това чии са парите, с които се финансират сделките. Едва след това ще решаваме дали да се срещнем с тях, заявиха от пресслужбата на кабинета.

Ето и цялото изявление на правителството по темата:  

Във връзка с възникнали въпроси към българското правителство по повод днешната пресконференция на представители на дружеството „LIC33“, заявяваме следното:

"Българското правителство наблюдава с подчертано внимание всички големи сделки с активи, за които се предполага, че имат връзка с Корпоративна търговска банка (КТБ) и обвиняемия Цветан Василев. Основната ни задача, преди да формираме отношението си към обявилите се за инвеститори, е да проучим произхода на средствата, с които са реализирани тези инвестиции. Държим на това, за да гарантираме, че инвестиции в страна-членка от Европейския съюз се реализират само със средства, придобити от законна стопанска дейност.

Във връзка с тази наша позиция, призоваваме инвеститорите от групата „LIC33“ да предоставят официална информация до българското правителство, с която да информират за произхода на средствата, с които реализират придобиванията на дялове от юридически лица, осъществяващи дейност на територията на Република България. Едва след това, на база анализа на предоставената информация, ще преценим дали да влезем в контакт с тях."

Луврие обяснява, че той е човекът с парите.
По-рано днес на пресконференция от LIC33 обявиха, че са купили освен дела от 43% на Цветан Василев в БТК и НУРТС, военната фирма "Авионамс", пипълметричната агенция ГАРБ, мултиплекса "Фърст Диджитал" и "Дунарит". Общата цена на всички придобивания била 1 евро. Освен това новите собственици щели да покрият дългове за 900 милиона евро на придобиваните компании.

"Парите са мои", каза на пресконференцията собственикът на LIC33  Пиер Луврие.

Луврие показва белгийския си паспорт, издаден в Москва.

 

Ключови думи

Коментари

бутката

Интересното е, че когато продадоха Булгартабак правителството на борисов така и не попита кой е купувача и от къде са му парите!?!

Само, че сега има лоалиционен партньор. Който пък се интересува. На всичкпто отгоре - без коалиционния партньор няма как да мине. Ще стане скандал.

костюмар

щом правителството пита кой е, значи определено купувача не е пеефски

Метанов, колкото и да се напъваш, няма да се роди слон. Каквито и заглавия да слагаш, няма как да се избегне решение на правителството, чрез КЗК, КРС, ДАНС. Така си е по закон. Ами чети законите и тогава драскай. А когато законите не се спазват - пиши! И то настървено пиши!

Метанов, колкото и да се напъваш, няма да се роди слон. Каквито и заглавия да слагаш, няма как да се избегне решение на правителството, чрез КЗК, КРС, ДАНС. Така си е по закон. Ами чети законите и тогава драскай. А когато законите не се спазват - пиши! И то настървено пиши!

пропан-бутанов

законите нямат никакво значение, щом правителството не ги спазва - закон за публичните финанси, закона за пенсионните фондове, боко иска с парите от фонда за гаринтиране на банките да прави магистрали, гласуват закони със задни дати, отнемат бизнеси като Пловдив гагарин, Дунарит, Завода за стъкло.......

ако искаш да правиш пропаганда - твоя работа. Щом изпускаш с това и пара. В статията става въпрос за имитация на сделка. До крайния резултат за осъществяване на сделката има време.

Радев

Тези купувачи, които така рядко се явиха, очевидно объркаха нечии сметки. Гледам, че в медиите, контролирани от Пеевски, начело с ПИК, бълват огън и жупел срещу LIC33. Очевидно е, че е настъпен интереса на БОСТАН-а и сега трескаво се търсят начини да се осуети сделката, но по всичко личи, че ще ударят на камък. Интересно, защо услужливо се пропуска цесията зазавод "Рубин", чрез която ковчежника на Борисов - Сашо Сталийски спаси депозита си от 30 млн. лв. в КТБ. По-долу някой съвсем логично поставя въпроса и за сделката за "Булгартабак", която е най-прякото доказателство за симбиозата между Боко и Доган/Пеевски. Само че за независимата ни джурналистика е по-важно да пълни страниците си и ефира с къде къде по-значими за обществото казуси, като например допустимо ли е или не жена да кърми бебето си насред мола. А стадото доволно преживя...

!!!!!

Европейската комисия ще проверява сделката. И тоя на снимката е ожаднял!.....Да знаете, че "Радев" е Огнян Стефанов.

Радев

Наполовина позна - презимето наистина ми е Стефанов.

Щом другарят Радев защитава тази неясна сделка, значи "руские идут".

Радев

Това, че ти нямаш глава на раменете си е твой проблем. И къзе видя, че защитавам който и да е? Тук наистина има страшно облъчени хора.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.