Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Висшият съдебен съвет организира конкурс за ученическо есе на тема „Познатата и непозната съдебна власт”, четем на страницата на Върховния административен съд. Конкурсът е част от инициативата „Дни на отворени врати в съдебната власт” в рамките на дейност „Информационна кампания” по проект „Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната система” по ОПАК.

В хода на кампанията ще бъдат проведени и шест Дни на отворени врати в петте апелативни района и във ВСС между 9 април и 18 май. Във всеки апелативен район и за ВСС ще бъдат отличени по три есета. 

Обявяването на победителите и връчването на наградите - таблет, I-pod и електронна книга, ще се проведе в Деня на отворени врати на съответния апелативен район. В конкурсите по региони могат да участват учениците от Х до ХІІ клас, а крайният срок е 31 март 2015 г. (подробно за правилата четете тук)

Освен това отличените творби ще бъдат публикувани на интернет сайта на ВСС и на фейсбук страницата на инициативата „Дни на отворените врати в Темида 2015 г.“.

Целта на инициативата е да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт, съобщават още от ВАС.

Ключови думи

Коментари

едни пари за усвояване

Хаха, непознатата съдебна власт ... Тази в мечтите ни?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.