Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Писателят Стивън Кинг призова властите в САЩ да вдигнат данъчната ставка за богаташите в страната, пише "Площад Славейков".

В момента Кралят на ужаса изплаща на държавата около 28% от доходите си, освен това дава и около 4 милиона долара годишно за различни благотворителни каузи. Във Флорида той повдигна въпроса защо не плаща данъци от 50%. По думите на Кинг, след негов материал в „Дейли бийст“, озаглавен „Одрусайте ме с данъци, по дяволите“, реакцията масово е била

„Напиши чек и млъкни.“

„Ако искаш да плащаш повече, плащай повече – това ми казваха. Писна ми да чуваме това, твърдяха те. Е, доста зле за тях, защото няма да се уморя да го повтарям. Познавам богатите хора и защо не, след като съм един от тях? Повечето биха предпочели да си залеят пи…те с газ, да си драснат клечката и да затанцуват, отколкото да дадат и един цент повече данъци“, описа нагледно Кинг.

Някои от богаташите действително даряват част от печалбите си – самият Кинг дава няколко милиона долара годишно за библиотеки, местни пожарни, които имат нужда от по-модерна екипировка, училища и организации, подпомагащи изкуствата. Но, наричайки себе си „бебе богаташ, сравнен с онези типове, които свободно плават над животите на средната класа като с дирижабли, направени от хилядадоларови банкноти“, писателят отсече, че това няма да стигне далеч, защото благотворителността от богатите няма да помогне срещу глобалното затопляне и няма да намали цената на петрола и с едно пени.

Националните отговорности на Америка като образованието и здравната грижа не могат да зависят от един или друг благотворителен център.

„Защо не погледнете реално? Повечето богаташи, плащащи 28% от доходите си, не дават други 28% за благотворителност. Повечето богаташи предпочитат да си запазят парите“, казва Кинг.

Писателят предположи, че тази луда дясна любов към богатството идва от идеята, че в Америка всеки може да стане богат, ако просто работи здраво и пести всеки цент.

„Мит Ромни например каза: „Аз съм богат и няма да се извинявам за това“. Никой не иска това, Мит. Това, което някои от нас искат, е хората като теб да разберат, че нямаше да успеят в Америка без Америка“, заяви Стивън Кинг.

Според него практически е необходимо и е морално задължение на онези, които получават повече, и да дават повече – в същата пропорция. Иначе първите истински вълни на недоволството, видени на протестите под надслов "Окупирай", „ще бъдат само началото“, предупреждава Кинг.

Площад Славейков

Ключови думи

Коментари

Винаги към казвал, че е много добре да имаш милионни данъци! Значи са ти влезнали десетки милиони!

СИРИЗА

И той се оказа комонизд и взима рубли от Путин хи хи хи

Браво на Стивън, много добре го е казал!

Развеселен

28% не е малко. 50% от дохода вече си е чиста кражба и комунизъм. Не съм съгласен с Краля - да си пише книжки.

То затова има бум на милиардерите, щото данъците са високи...

Човека е казал набор от истини.

Никой НЕ Е СТАНАЛ МИЛИОНЕР С ПЕСТЕНЕ НА ЦЕНТОВЕ, КАКТО СЕ ОПИТВАТ НАЧИНА НА СВОЕТО ЗАБОГАТЯВАНЕ МИЛИОНЕРИТЕ. Всичко е, с рядко изключения, изобретатели и откриватели, е набор от измами и неразкрити престъпления, и рядко на силен ум, много работа и предприемчивост. ТОВА Е АЗБУЧНА ИСТИНА.

K. Georgiev

Нищо не му пречи да напише чек на данъчните.

Иванов

Лайнар.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.