Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като покори връх Еверест по-рано този месец, Гугъл актуализира уебсайта  Street View, в който се очаква да се появят грандиозни снимки от сезона на цъфналите вишни в Япония.

Дръвчетата са започнали да цъфтят най-напред в южната част на страната и постепенно разтварят пъпки на север. В центъра на Токио вишните вече цъфтят – три дни по-рано от обичайното.

Street View разполага с интерактивни снимки на дръвчетата от последните години – от Ропонги в сърцето на Токио до древната столица на Япония Киото.

В галерията са поместени кадри от цъфтежа на 400-годишната вишна в Кумамото, висока около 14 метра, която според префектурата привлича повече от 200 000 посетители по време на цъфтенето всяка година.

Ритуалът Ханами – наблюдение на цъфналите дървета, е традиционен японски обичай на съзерцание на красотата на цъфналите вишни – сакура. Започва от късния март до първите дни на май, предшестван от прогнозата за цъфтежа на вишневите дръвчета.

Прогнозата се обявява от метеоролозите и се следи внимателно от всички последователи на пролетния празник, тъй като цъфтежът обикновено трае седмица-две.

Ханами е едно от най-популярните събития през пролетта в Япония. Навън излизат цели семейства и групи приятели и сядат на пикник под цъфналите вишни. Празниците продължават и през нощта, наричани yozakura (нощна сaкура).

На много места като парк Ueno окачвани по цъфналите дървета хартиени фенери.

Площад Славейков

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.