Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Романът „Физика на тъгата“ излиза и на френски език. След като по-рано стана ясно, че книгата на Георги Господинов ще се публикува и зад Океана, сега се разбра, че минотавърът ще заговори и в Париж.

„Под прикритието на слънчевото затъмнение и в деня на щастието „Физика на тъгата“ излезе на френски“, съобщи самият писател в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“. Той добави, че романът ще има и премиера в столицата на Франция – на 25 и 26 март.

GGКнигата, описана от издателите като роман-лабиринт, е в превод на Мари Врина-Николов, а цената ѝ е 21 евро.

„Физика на тъгана“ излиза през април и в САЩ с логото на Open Letter, съобщиха от издателството края на февруари. Американските читатели ще могат да се запознаят с книгата от средата на април 2015 г., преводът на английски език е на Анджела Родел.

Оpen Letter е нестопански проект на Университета в Рочестър, насочен към повишаването на достъпа на американския читател до преводна литература от най-висок клас. Едва 10 книги на година излизат с логото на издателската къща – заглавия, които според редакционния екип са бъдещите класики.

Вторият роман на Георги Господинов излезе у нас през 2012-а и веднага оглави класациите за най-продавани книги у нас. Следващата година творбата спечели наградата „Български роман на годината“. В момента на нашия книжен пазар се разпространява четвъртото издание на романа.

 

площад Славейков

Ключови думи

Коментари

Пари Крина

пожелавам!

читател

този роман на български не се чете, без да умреш от скука скоропостижно. на чужди езици може да мине и за модерен. ама аре, да мърдат там графоманите. питайте Люсо Станев, той ще направи разбор.

умник гюро

Скучно, та чак сиво. Сърби ме тук, сърби ме там, най-вече гъзът ме сърби - това е кратък анализ на Физика на скуката. Но Гошо си има фенклуб от любители на известните писатели. Те не четат, те обичат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.