Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейския съюз е търпелив към финансово недисциплинираните си членки и безкомпромисен към дисциплинирани като България, заяви днес министър-председателят Бойко Борисов.

Днес пред репортери той разказа спомени за гръцките си колеги от срещите на върха на ЕС през последните пет години на дългова криза в Еврозоната.

„Преди слушах (Георгиос) Папандреу: само искаше пари и отлагане на плащанията. После дойде (Андонис) Самарас: пари и отлагане на плащанията. Сега дойде СИРИЗА и (Алексис) Ципрас: пари и отлагане на плащанията“, каза Борисов.

Той припомни, че през всичките години България строго е спазвала правилата за фискална дисциплина в ЕС и че въпреки финансовите тежести за бюджета, пак ще вкара дефицита му под задължителния европейски праг от 3 на сто от БВП. Борисов посочи и че правителството с големи усилия е прокарало емисията на нов дълг, за да плати стари задължения.

„Крайно време е нашите съседи, които искат да са и в Еврозоната и в Шенген (а България още не е) да спазват правилата, за които са поели ангажимент“, каза Борисов.

Гърция е заплашена да изпадне от Еврозоната, защото няма пари да посреща падежите по дълга си. Банките ѝ са на ръба на ликвидна криза. Еврозоната прекъсна спасителното финансиране за страната, защото не е съгласна с политиката на новото левичарско правителство в Атина.

Ципрас помоли за среща с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер,  председателя на Европейската централна банка Марио Драги и председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум извън дневния ред на днешната среща на върха в Брюксел.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

отново безпощадно точен Борисов

Журналистите

Журналистите, не му позволявайте да лъже поне в Европа.. За какви стари дългове говори? Кой ги е направил? Кога? Защо не го питате? Ако беше друг (Костов, Орешарски), а не той, не мислите ли, че с години щеше да вие как са вкарали и внуците ни в дългове, дори и да ставаше дума, не за милиарди, а за хиляди левове. #Комунистическите пари ги изплатихме на 15 януари 2015, с милиарите взети през декември. Край!!! Дълговете правени 45 години са изплатени. Това са старите дългове. Нито Жан Виденов (изплати 2 и нещо милиарда долара, без да вземе нов дълг, нито Костов, Симеон, Станишев (Тройната) са увеличавали дълга - само изплащаха. И така до 2009-та година. От този момент нататък ако има дългове те са на Борисов! И хич не са стари, както ги нарича той, забравил за първият си злополучен, предсрочно сдаден мандат, сякаш не го е имало. Заради тези милиарди взети тогава от Борисов (които той пак изля в полза на олигархията, а изпразни и де каквото имаше спестено и събрано от трите предишни правителства) беше взет новия 16 милиарден дълг на 25 февруари т.г. За да се замете катастрофата в която ни вкара за 3.5 години, а с останалите милиарди да си завързва гащите (но за наша сметка, овациите ще събира той!), ако пак закъса.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.